Hlavní obsah

Tři góly, naspeedovaný Weiss. Plzeň i s reprezentanty vyhrála federální derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomyslný souboj o česko-slovenský Superpohár vyhrála v úterý mistrovská Plzeň. Na sympatickém stadionu v Dobřanech porazila v úterní přípravě Slovan Bratislava jednoznačně 3:1. Slovenský šampion, který do předkol Ligy mistrů vstoupí už v 1. předkole, po přestávce přitvrdil, výsledkem byla strkanice, kterou odnesl nuceným střídáním Kliment s hostujícím Weissem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jan Kliment (vlevo) se v souboji o míč přetlačuje s bratislavským Richardem Križanem.

Článek

„Výhra mohla být vyšší, náš výkon byl velmi dobrý. Druhá půle byla poznamenaná situacemi, které vnesly do utkání neklid. Ale to k tomu patří," uvedl plzeňský asistent Pavel Horváth.

Když zkraje druhého poločasu Západočeši dvěma slepenými góly Tomáše Chorého odskočili soupeři o tři branky, Slovan znervózněl, v soubojích to přeháněl s důrazem. Letní posila do útoku Kliment si po zbytečném zákroku na Kopice vjel do vlasů se zkušeným záložníkem Weissem. Hlavní arbitr Berka nechal oba vystřídat. Za normálních okolností by viděli zřejmě červené karty.

Plzeňský asistent Pavel Horváth o zápase se Slovanem
„Slovan si vytvořil dvě nebo tři dobré šance plus penaltu. Myslím, že my jsme příležitostí měli ještě víc, naše výhra mohla být vyšší. Celkově jsme předvedli solidní výkon vzhledem k vedru a k tomu, v jaké jsme fázi přípravy. Zatím jedeme v modelu, kdy střídáme dvě jedenáctky. V pátek s Táborskem to bude podobné a až na soustředění v Rakousku se bude minutáž dělit jinak.“

„Mám rád emoce, prohrávat o tři góly není nikomu příjemné. Prostě to takhle bylo a myslím, že rozhodčí vyřešil situaci dobře," podotkl Horváth. „V zápasech Čechů se Slováky se jiskří. Hlavně, že to dohrálo ve zdraví. Jasně, bylo to přehnané. Nedá se ale nic dělat, takový je fotbal, nehrajeme šachy," doplnil Chorý, který po strkanici Klimenta s Weissem šel uklidňovat situaci. „Někdo ze Slovanu (Weiss) se navážel do Kopiho, byl naspeedovaný. Tak jsem tam přiběhl," řekl  Chorý.

Kliment šel následně s kondičním koučem „dotrénovat" chybějící minuty na vedlejší hřiště, do zápasu místo něj naskočil dorostenec Sojka. „Saša je nadějný levák, byl to pro něj zážitek. Záleží na něm, jak bude vypadat jeho další kariéra," pronesl Horváth.

Poprvé v přípravě se do zápasu zapojila trojice reprezentantů (Staněk, Kalvach, Havel), kteří dostali vzhledem k červnové Lize národů pár dnů volna. Do jednoho zahráli výtečně. „Bohužel neměli dovolenou dlouhou. Jsou pro nás nesmírně důležití, doufám, že krátká dovolená nebude mít vliv na jejich zdraví," prohlásil Horváth.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Ondřej Mihálik (vlevo) oslavuje s Matejem Trusou gól vstřelený Slovanu Bratislava.

Viktoria zatím kráčí přípravou vítězně, v úterý v Dobřanech navázala na předchozí dvě výhry s Klatovy a Karlovými Vary. V pátek odehraje další přátelský duel, v Plzni přivítá Táborsko. V neděli pak odjede na herní soustředění do rakouského Westendorfu.

Reklama

Související témata: