Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 2:2Plzeňské trápení pokračuje, mistr doma opět nezvítězil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Hejda 1 : 0
65. Kalabiška 1 : 1
74. Durosinmi 2 : 1
76. Vecheta 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Viktorie Plzeň v sobotním utkání prvního kola nadstavby ve skupině o titul doma jen remizovali se Slováckem 2:2 a nevyhráli třetí ligové utkání v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Viktorie Plzeň Pavel Horváth a Michal Bílek během utkání Fortuna ligy.

Článek

Plzeňští mají na třetím místě neúplné tabulky desetibodový náskok před čtvrtými Bohemians 1905, kteří v neděli nastoupí ve vršovickém derby na Slavii. Na tu Viktoria ztrácí osm bodů, za vedoucí Spartou zaostává o 10 bodů. Slovácko počtvrté z posledních pěti kol neprohrálo a je páté s jednobodovým mankem na Bohemians.

Západočeši začali aktivněji. Mosquera z úhlu těsně přestřelil, slibnou ránu uzdraveného Řezníka, který v lize nastoupil poprvé v sezoně, zablokovala hostující obrana. V 19. minutě Vydra po samostatném úniku od poloviny hřiště nevyzrál na Nguyena a hostující branku pak minul hlavou Holík.

Jak Plzeň ovlivní boj titul? Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Na přelomu 34. a 35. minuty se zaskvěl Nguyen, jenž vyrazil Kalvachovu střelu a fantasticky si poradil i s následnou hlavičkou Chorého. Ten později nepotrestal ani špatnou domluvu mezi stopery Hofmannem a Kadlecem.

Viktoria výborně vstoupila i do druhé půle. Kalvach z přímého kopu nacentroval do šestnáctky a Hejda hlavou ve 47. minutě otevřel skóre. Třiatřicetiletý stoper vstřelil třetí ligový gól v sezoně, všechny zaznamenal v posledních čtyřech zápasech, do kterých zasáhl.

Slovácko mohlo rychle odpovědět, ale Reinberkovu střelu z úhlu vyrazil Staněk. Plzeňský gólman ale v závěru 64. minuty obrovskou chybou daroval hostům vyrovnání, když mezi nohama propustil slabou Kalabiškovu hlavičku po centru střídajícího Trávníka.

Hosté převzali iniciativu a sahali po obratu, jenže Reinberk hlavou zamířil nad břevno. V 74. minutě Viktoria vstřelila druhý gól. Nguyen ještě vyrazil Kašovu hlavičku, ale Durosinmi z hraniční situace doklepl míč do sítě.

Slovácko odpovědělo už za dvě minuty po rohovém kopu. Bývalý dlouholetý plzeňský záložník Petržela vrátil míč do šestnáctky a Vecheta i s přispěním teče Durosinmiho hlavou překonal nejistého Staňka.

Západočeši ještě mohli získat vedení zpět na svou stranu, ale střídající Kopic vypálil vedle a Sýkorovu tečovanou ránu zneškodnil Nguyen. Jeho branku pak v nastavení přestřelil Durosinmi. Plzeň doma se Slováckem ztratila body po čtyřech ligových výhrách a z posledních 10 kol pouze dvakrát zvítězila.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2 (0:0)
Branky: 47. Hejda, 74. Durosinmi - 64. Kalabiška, 76. Vecheta. Rozhodčí: Petřík - Machač, Matoušek - Klíma (video). ŽK: Kopic (Plzeň). Diváci: 7716.
Plzeň: Staněk - Řezník (72. Durosinmi), Kaša, Hejda, Holík - Kalvach, Ndiaye (72. Květ) - Sýkora, Vydra (59. Kopic), Mosquera (83. Vlkanova) - Chorý (83. Kliment). Trenér: Bílek.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček (56. Trávník) - Petržela (90.+1 Juroška), Mihálik (75. Šašinka), Holzer (56. Sinjavskij) - Brandner (56. Vecheta). Trenér: Svědík.

Reklama