Hlavní obsah

Plzeňský kouč Bílek: Prohra s Hradcem je pro nás rána, musíme se z ní rychle oklepat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánoval s Plzní útok na ligovou obhajobu, přál si úspěšný start do jara. Jenže po sobotě je všechno jinak. Kouč Michal Bílek musel zkousnout nečekanou domácí porážku s Hradcem Králové (1:2). „Je to samozřejmě velká komplikace," povzdechl si trenér Viktorie.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek uděluje pokyny svým svěřencům v utkání s Hradcem.

Článek
Fotogalerie

Vstřelili jste Chorým brzy vedoucí gól, měli jste zápas v moci. Proč nastal po půlhodině zlom?

Sehráli jsem velmi dobře prvních třicet minut. Vedli jsme, měli jsme další šance, které jsme bohužel neproměnili. Potom jsme přestali dobře kombinovat, ztráceli jsme spoustu míčů. Po přestávce jsme začali hrát na tři stopery, abychom mohli dostat do hry další útočníky. Šancí jsme měli dost, nepamatuju, kdy jsme si jich proti Hradci připravili tolik. Ale druhá branka Hradce naše snažení zkomplikovala. Nesehráli jsme celkově dobrý zápas, přesto jsme ho měli vyhrát.

Co prohra znamená v boji o titul?

Jakákoli ztráta je nepříjemná, zvlášť doma. Potřebovali jsme chytit začátek jara, chytit se výhrou, abychom se dostali do pohody. Místo toho přišla porážka. Musíme se z této rány rychle oklepat, v dalších zápasech musíme být jednoznačně lepší.

V závěru jste si přece jen vynutili velký tlak, pomohli tomu střídající hráči v čele s největší zimní posilou Matějem Vydrou. Řekli si o větší prostor pro další utkání?

Zápas si nejprve zhodnotíme. Stávající kádr je každopádně silný. Je pochopitelně dobře, když střídající hru oživí. Nemám ale ve zvyku měnit sestavu po jednom nepovedeném zápase.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský útočník Tomáš Chorý se prosazuje hlavou v utkání proti Hradci Králové.

Ačkoli v přípravě nenastoupil, poslal jste po hodině na hřiště Vydru. Jste spokojený s jeho výkonem?

Matěj nastoupil k soutěžnímu utkání po osmi měsících. Byli jsme domluvení, že by šel na patnáct minut, nakonec z toho byla půlhodina. Měl v závěru šanci, škoda, že ji neproměnil. Na tréninku ukazuje kvalitu, jsem rád, že naskočil i do utkání. Těší mě především, že je zdravý. Určitě nám hodně pomůže.

Reklama