Hlavní obsah

Plzeň - Hr. Králové 1:2Plzeň v úvodu jarní části podlehla Hradci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Smrž 0 : 1
72. Havel (vlastní) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v úvodu jarní části první ligy doma překvapivě podlehli Hradci Králové 1:2. Západočeští obhájci titulu vedou neúplnou tabulku o dva body před druhou Slavií, která má k dobru nedělní zápas s Jabloncem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vojtěch Smrž z Hradce Králové, Adam Vlkanova z Plzně.

Článek

avorita poslal do vedení v duelu 17. kola už v šesté minutě Tomáš Chorý, ale krátce před pauzou odpověděl Vojtěch Smrž. V 72. minutě dokonal obrat Východočechů vlastní brankou Milan Havel po střele Petra Pudhorockého, debutanta v nejvyšší soutěži.

Hradec v lize uspěl po sérii tří porážek a poskočil na čtvrtou příčku. "Votroci" vyhráli v Plzni ligový duel poprvé od 28. února 1999, před dnešním zápasem tam prohráli šestkrát v řadě.

Plzeňští otevřeli skóre už v šesté minutě. Kalvach z rohu našel Chorého, jenž hlavičku umístil pod břevno. Nejlepší týmový střelec zaznamenal 10. ligový gól v sezoně a ztrácí jeden zásah na vedoucího kanonýra soutěže Řezníčka z Brna.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský útočník Tomáš Chorý se prosazuje hlavou v utkání proti Hradci Králové.

Chorý mohl o chvíli později zvýšit, ale zblízka přestřelil. Ideálně zblízka nezakončil ani Jemelka a branku hostů ve 24. minutě minul technickou střelou také aktivní Holík.

Královéhradečtí v závěru prvního poločasu převzali iniciativu a po několika náznacích ve 43. minutě vyrovnali. Po rychlém brejku a Rynešově přihrávce se Smrž trefil do horního růžku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Hradce se radují z vyrovnávací branky do plzeňské sítě.

V úvodu druhého dějství mohl Viktorii vrátit náskok Mosquera, ale po nechtěné Kodešově přihrávce zblízka trefil tyčku. Jinak se domácí v ofenzivě hodně trápili.

Na závěrečnou půlhodinu naskočila do hry plzeňská zimní posila Vydra. Reprezentační útočník, vracející se po operaci kolena, v přípravě neodehrál ani minutu. Třicetiletý Vydra nastoupil v české lize poprvé od května 2010. Krátce nato se po vzdušném souboji s Chorým zranil hostující brankář Reichl a v 67. minutě musel přenechat místo náhradníkovi Bajzovi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Gabriel z Hradce Králové a Jhon Mosquera z Plzně.

Východočeši nadále působili lepším dojmem. Ryneš ještě ve velké šanci minul, ale v 72. minutě se k odraženému míči dostal úplně volný Pudhorocký a díky Havlově teči překonal bezmocného gólmana Staňka.

Viktoria měla v závěru tlak a sahala po vyrovnání. Vydra v nastavení zblízka nepropálil Bajzu a slovenský brankář poté zneškodnil i hlavičku další střídající posily Durosinmiho.

17. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:2 (1:1)
Branky: 6. Chorý - 43. Smrž, 72. Pudhorocký. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček - Adámková (video). ŽK: Leibl, Ryneš (oba Hradec). Diváci: 8135.
Plzeň: Staněk - Holík (59. Kaša), Pernica, Jemelka, Havel - Bucha (75. Květ), Kalvach - Kopic (75. Durosinmi), Vlkanova (59. Vydra), Mosquera (79. Jirka) - Chorý. Trenér: Bílek.
Hradec: Reichl (67. Bajza) - Klíma, Čech, Leibl - Kodeš, Smrž - Gabriel, Pudhorocký (90.+6 Harazim), Novotný - Ryneš, Matěj Koubek (90.+3 Kubala). Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama