Hlavní obsah

Plzni pomohla největší zbraň. Vyletěl bych a zanadával si, přiznal bývalý gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň se vítězně naladila na šlágr se Spartou. Doma spráskala Zlín 4:0 a trenér Bílek řádně zamíchal ofenzivní řadou týmu. Poprvé v základu nastoupili Pilař, Jirka a Durosinmi. „Bylo to ideální si proti Zlínu některé věci zkusit," komentuje v pořadu Přímák na Sport.cz změny v plzeňském sestavě bývalý vynikající gólman Jaromír Blažek. „Vyšlo jim to, byť góly dali střídající Vlkanova a Chorý," dodává Jiří Lizec, fotbalový redaktor Sport.cz.

Experti komentují změny v sestavě Viktorie Plzeň. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Experti se ve fotbalovém pořadu na Sport.cz shodli, že obhájce titulu musel změny ve složení ofenzivní řady udělat. „Možností mají hodně. Mosquera byl navíc vykartovaný a Chorému hrozila čtvrtá žlutá karta, takže by nehrál příště na Spartě," naznačí Lizec, že některé změny byly vynucené.

Plzeň navíc potvrdila, že její velkou zbraní jsou standardní situace. Tým vstřelil čtvrtinu branek hlavou a experti rozebrali, proč jsou hráči Viktorie v tomto směru tak úspěšní? „Je tam Chorý a Hejda, mají vysoké stopery, co při standardkách pomůžou. To se to pak dobře provádí," komentuje Blažek, proč je ze vzduchu Plzeň nebezpečná.

Přímák s legendárním gólmanem Jaromírem BlažkemVideo: Sport.cz

Jenže gól vstřelil Zlínu i Vlkanova, který nemá ani 170 centimetrů. „Asi si hráči Zlína mysleli, že jim dát gól hlavou prostě nemůže, když je takhle malej," usměje se Blažek. Sám by dal obranné řadě slovně za uši, kdyby se mu mezi tyčemi stalo něco podobného. „Když vám dá gól nejmenší hráč na trávníku a ještě hlavou, tak je to zralé na to, aby člověk vyletěl a trošku si zanadával," přiznává Blažek.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým vynikajícím gólmanem Jaromírem Blažkem se můžete podívat ve videu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články