Hlavní obsah

Kozel potvrdil svůj konec v Liberci. Spekulace? Bylo to nepříjemné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatím šlo jen o spekulace, nyní je liberecký kouč Luboš Kozel po prohře v prvním semifinále v Teplicích 0:2 sám potvrdil. „Už se mi v tom také nedělalo příjemně,“ přiznal Kozel. Pokud příští týden neporazí se Slovanem Teplice o dva góly, půjde tak o jeho poslední zápas na lavičce Severočechů po téměř třech letech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Luboš Kozel z Liberce

Článek

Zhodnotil prohru s Teplicemi 0:2, ale poté si ještě vzal slovo. „Chtěl bych využít tento čas, protože bych chtěl uvést na pravou míru spekulace, že po sezoně v Liberci končím,“ oznámil Luboš Kozel.

Jak to tedy je?

Dohodli jsme se s vedením, že se to zatím zveřejňovat nebude, protože to bylo po zápase s Plzní. Měli jsme před Slováckem. Navíc mám smlouvu i na příští rok v momentě nějakého výsledku, který se buď udělá, nebo ne. Věděl jsem, na čem v tu chvíli jsem. Z toho důvodu jsme to v tu dobu zveřejnit nechtěli, ale protože informace stejně unikají z různých zdrojů, asi nemá smysl chodit kolem horké kaše. Ani mně se v tom nedělalo příjemně, proto jsem to týmu řekl, což pro mě bylo zásadní a nejdůležitější. A teď mám první příležitost říct to i veřejně.

Kdy jste se o tom dozvěděl?

Dozvěděl jsem se o tom v momentě, kdy nové vedené oficiálně vstoupilo do klubu, i když nějaké signály byly již předtím. Myslím, že to je korektní. Prostě se rozhodli pro jiného trenéra, na což mají samozřejmě právo. Informace prosákly ven a byly docela pravdivé, což bylo pro mě záhadou, když to věděli čtyři lidi… Z tohoto pohledu to pro mě bylo nepříjemné, protože kabina to samozřejmě také vnímá. A s kabinou mám korektní vztah a usoudil jsem, že v tu chvíli by bylo dobré, aby to slyšeli i ode mě. Ale řekli jsme si, že jedeme naplno až do konce.

Jak moc vás mrzí, že s vámi nové vedení nepočítá?

Asi bych na to teď nechtěl odpovídat. Beru to jako fakt a víceméně mám opci za nějakého výsledku, který by třeba stejně nedopadl. Z tohoto důvodu to respektuji, že se nové vedení takto rozhodlo. Nějakou dobu to už vím a budu se podle toho také chovat. Samozřejmě se snažím sezonu dojet co nejlépe to jde, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku. Mrzí mě, že jsme se nedostali do nejlepší šestky, protože chyběl de facto jeden gól. Snažíme se i teď, ale dnes nám štěstí také moc nepřálo, ale budeme se prát o to, aby to příště pro mě a mužstvo nebyl v této sezoně poslední zápas.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lubomír Tupta z Liberce, Abdallah Gning z Teplic a Albert Labík z Teplic

Jak prohru v Teplicích hodnotíte?

Nemůžu být spokojený, protože výsledek je pro nás nepříznivý. Myslím, že ani úplně neodpovídá průběhu. První poločas byl taktický, žádné velké šance nebyly. Výsledek 0:0 byl spravedlivý. Nevím, jestli domácí měli vůbec nějakou střelu na bránu. My jsme měli asi dvě situace, ale nebyli jsme moc efektivní. Měli jsme i brejkovou situaci pět na tři, kterou jsme také nevyřešili dobře. A druhou půli jsme dopustili, aby šli domácí do rychlého přechodu po zisku míče ve středu hřiště, který udělali velmi dobře a zakončili to Filovou nádhernou střelou. Pak byla asi naše nejlepší pasáž, kdy jsme šli za vyrovnáním, oživil to Višinský. První situace skončila Kulenovičovým zraněním a pak tam za mě byla na Višinského jasná penalta, ale bohužel nebyla písknutá.

Jak vás štve druhý gól?

Chyba, pro nás úplně nesmyslná, když Dumbia ztratil balon. Měli asi tři střely na branku a dvě z toho zpoza vápna byly gólové. Krásné střely. Co se s tím dá dělat? Musíme se podívat. Ale z hlediska našeho výkonu byl největší problém finální fáze, kdy jsme tam dvě tři šance měli, abychom gól vstřelili. Prohráváme 0:2, ale rozhodně nic nebalíme a budeme se snažit doma do toho vlítnout a semifinále zdramatizovat, případně otočit.

  1 : 2 Slovácko - Slavia 1 : 2 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  1 : 1 Plzeň - Ostrava 1 : 1 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  0 : 5 Ml. Boleslav - Sparta 0 : 5 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
  Teplice - Hradec Králové dnes 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
  Pardubice - Karviná dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  Č. Budějovice - Jablonec dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  Zlín - Bohemians dnes 17 : 00
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články