Hlavní obsah

Pocit beznaděje, litoval Látal porážky na Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Musel vše vydýchat. Jakmile rozhodčí Dominik Starý ukončil zápas, trenér Jablonce Radoslav Látal okamžitě zaplul do útrob stadionu. „Potřeboval jsem být chvilku sám,“ líčil Látal. Když přišli hráči, poděkoval jim. Severočeši mučili Slavii, která o výhře 4:3 rozhodla až v sedmé minutě nastavení. „Pocit beznaděje,“ dodal kouč poražených.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jablonecký trenér Radoslav Látal udílí pokyny obránci Davidu Štěpánkovi během zápasu na Slavii.

Článek

Jablonec držel favorita neustále v nejistotě, třikrát vyrovnal. Parta kapitána Miloše Kratochvíla se v Edenu nerozklepala, neotřásla s ní ani rychlá Wallemova branka ve třetí minutě, ani další dvě. Svědomitě jela podle strategického plánu.

„Věděli jsme, že Slavia chodí do vysokého presinku, který má velice dobrý, a hraje vzadu na riziko. Proto jsme upřednostnili rychlostní typy, jakými jsou Pleštil, Černák nebo Vakho. Na těch jsme to postavili. Chtěli jsme dostávat míče za obranu, Slavia hraje vzadu jeden na jednoho, a když tam balon dáte, těžko se to brání. Vstřelili jsme krásné góly, vyšlo nám, co jsme měli nachystané. Nemůže se však stát, abychom dělali takové individuální chyby,“ rozebíral Látal.

V potížích se v úvodu zmítal Michal Černák, se kterým cvičil Conrad Wallem. Prodral se přes něj ke dvěma gólům. Po druhém z nich Látal reagoval. Dvacetiletého mladíka vysunul výš a na pozici wingbeka zatáhl Dominika Pleštila. O přestávce Černák střídal. „Viděli jsme, že má trošku problémy. Šli jsme do rizika, protože v přípravě nehrál. Ale chtěli jsme tak hrát. A že chyboval? Chyb bylo víc,“ nezatracoval ho šéf lavičky.

Bod byl však pro hosty blizoučko, centry létaly do jejich pokutového území s čím dál větší intenzitou, ale odolávali. Až ten poslední je zlomil. Dobří hlavičkáři v tu chvíli na place nebyli. Stoper David Štěpánek střídal v průběhu druhé půle kvůli zranění, čahoun Jakub Martinec se vyždímal a v 84. minutě odpajdal v křečích ze hřiště. Haiderson Hurtado scházel kvůli karetnímu trestu.

„Na konci jsme to lepili. Na stoperech dohrávali dva střední záložníci Tomáš Hübschman a Filip Souček. Třeba Tomáš nic nezkazil, neudělal špatně, ale s Filipem nejsou stopeři. Těžko říct, jak by to dopadlo, kdyby byl na hřišti ještě Martinec. Slavia nás na konci zmáčkla, měli jsme i štěstí,“ uvedl Látal.

Jablonecký trenér měl smíšené pocity. Povzbudí nadějné představení Severočechy do dalšího utkání proti Českým Budějovicím? „Ten zápas bude úplně jiný. Musíme mužstvo nachystat, aby předvedlo výkon jako na Slavii. Týmový, individuální a běžecký. Pak je to však na hráčích, ti vše musí dostat na hřiště. Pokud ne, je to na nic,“ věděl Látal.

Reklama