Hlavní obsah

Šťastný Priske: Ve Spartě si užívám každou sekundu. Ševčíkův vývoj je takový, jaký jsme očekávali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povedená oslava. V pátek fotbalová Sparta oznámila, že její hlavní trenér Brian Priske podepsal s klubem nový kontrakt až do roku 2026. Spolu s ním prodloužili smlouvy také asistent trenéra Lars Friis a vedoucí fyzické přípravy Christian Clarup. V neděli pak mužstvo pod jejich vedením v pohodovém duchu porazilo České Budějovice 4:0 a drží první příčku ligové tabulky. „Bylo samozřejmě hezké vyhrát nehledě na novou smlouvu,“ culí se dánský kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske děkuje fanouškům po výhře nad Českými Budějovicemi.

Článek

Marš za obhajobou titulu pokračuje i po reprezentační přestávce.

„Čeká nás spoustu těžkých zápasů v krátkém sledu, které musíme zvládnout. Proto bylo důležité do tohoto období vstoupit vítězně,“ cení si Brian Priske.

Mužstvo hladkou výhrou oslavilo trenérovu novou smlouvu.

Vydat se cestou zahraničního trenéra? V Česku je dost zkušených koučůVideo: Sport.cz

„Pokud jde o prodloužení kontraktu, bylo to snadné rozhodnutí. Cítím se tu moc dobře a jsem moc rád, že můžu pokračovat. Jsem hrdý na práci, kterou tu odvádíme. Zároveň vidím, kam se ještě můžeme posunout. Užívám si tady každou strávenou vteřinu,“ líčí dánský trenér.

Do základní sestavy nasadil Jakuba Peška. Český reprezentant se pak v lize trefil poprvé od loňského února.

„Hrál dobře. Dokonce bych řekl, že je jedním z těch, kteří předváděli dobrý výkon i v první půli, kdy jsme měli některé slabší pasáže. Dělá mi radost. Poté, co vynechal v podstatě celou minulou sezonu kvůli zranění, se úspěšně zvládl vrátit, měl kvalitní přípravu a dál tvrdě maká,“ kvituje Priske.

„Kuba je neustále pozitivní, dodává spoluhráčům spoustu energie a jsem moc rád, že dal na Letné gól, protože vím, že to pro něj znamená s ohledem na jeho příběh hrozně moc,“ zdůrazňuje kouč.

Skóre uzavřel střídající Michal Ševčík. Letní posila z Brna nedávno rozhodla pohárový zápas v Líšní, teď poprvé dala za Spartu gól i v lize.

„Michalův vývoj je takový, jaký jsme očekávali. Víme, že není lehké zvyknout si na vyšší nároky, které ve Spartě jsou. Postupně se ale adaptuje a zlepšuje se. Má spoustu individuálních tréninků s development koučem Michalem Vávrou, díky kterým se hodně posouvá. Trefil se už proti Líšni, teď dal gól na Letné, což bylo jeho snem. Řekl bych, že je na správné cestě,“ věří Priske.

Svou důležitost ukázal finský reprezentant Kaan Kairinen. Úvodní gól dal sám, na jeden další přihrál.

„Nemyslím si, že lze vyzdvihovat důležitost individua nad tým. Určitě je to ale dobrý hráč, který umí podržet míč, neustále se nabízet v dobrých prostorech, hledat správná místa ve vápně a svou levačkou dávat i pěkné branky, což ostatně ukázal. Kdyby ale neměl kolem sebe tým, nic z toho by se mu nepodařilo. Umí ovšem dělat správná rozhodnutí a ví, kdy držet prostor, a kdy jej naopak opustit,“ hodnotí záložníka.

Reklama