Hlavní obsah

Pokorný přestoupil z Ostravy do Olomouce

Fotbalový obránce Jakub Pokorný se stal posilou Olomouce, do níž přestoupil z Ostravy. Pětadvacetiletý stoper na Hané podepsal smlouvu na tři roky. Oba kluby to uvedly na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pokorný ještě v dresu Baníku Ostrava a Adam Hložek ze Sparty.

Článek

Pokorný dostal v minulém týdnu od Baníku svolení k vyjednávání o novém angažmá a kluby se dohodly na jeho přestupu do Olomouce. "Po odchodu Václava Jemelky jsme věděli, že potřebujeme kádr na místě stopera doplnit. Intenzivně jsme na tom pracovali od chvíle, kdy bylo jasné, že se nepodaří s Plzní domluvit na hráčské kompenzaci. Jsem moc rád, že se nám to podařilo a že tady Jakuba máme. Pevně věřím, že v Sigmě bude úspěšný," řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář pro oficiální web olomouckého klubu.

Pokorný ještě v dorosteneckém věku přestoupil do Baníku ze Znojma a v Ostravě působil přes šest let, během kterých odehrál 110 zápasů v první a druhé lize. Připsal si i šest gólů v nejvyšší soutěži.

"Potom, co jsme se s hráčem dohodli, že může odejít, se ozvala Olomouc a během čtyř pěti dnů jsme našli společnou řeč a uspokojivé řešení pro všechny strany," řekl sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann.

Reklama