Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 1:0Pokorný rozhodl nádhernými nůžkami, Baník si upevnil čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Pokorný 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy porazili ve 22. kole první ligy Olomouc 1:0. Vyrovnaný zápas s minimem šancí rozhodl na začátku 81. minuty povedenou střelou přes hlavu obránce Jakub Pokorný. Baník v lize s Olomoucí poosmé za sebou bodoval a na jaře podruhé zvítězil. Slezané si upevnili čtvrté místo v tabulce. Sigma nenavázala na minulou domácí výhru nad Mladou Boleslaví a je devátá.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Václav Jemelka z Olomouce a Ladislav Almási z Ostravy.

Článek

Ostrava inkasovala v úvodních dvou jarních kolech šest gólů a zřejmě i proto trenéři po čtyřech měsících vrátili do brány zkušeného Laštůvku, který dlouho scházel pro zranění. Gólmani ovšem ve velké permanenci nebyli.

Především bojovný fotbal přinášel řadu soubojů o míč ve středu hřiště, o to méně ale střeleckých příležitostí. Domácí zahrozili ve 12. minutě po rohu Ekpaiem, ale jeho hlavičku vyškrábl nad Stejskal. Ekpai se dral do koncovky ještě jednou, když Ostrava postupovala v rychlém brejku kupředu, Boulův centr na malé vápno však odvrátila hostující obrana.

Olomouc v úvodní půli a vlastně v první hodině hry velkou šanci neměla. Zato pak dvě vyložené během necelé minuty. Nejprve v 63. minutě po Chvátalově centru hlavičkoval z malého vápna Beneš, ale domácí reflexivně na čáře spasil Laštůvka. Záhy po ostravském nedůrazu vyplaval sám na vápně Zifčák, ale i jeho přízemní ránu před osamoceným Laštůvkou ostravský gólman lapil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič z Ostravy a Václav Jemelka z Olomouce.

Baník se po minulé překvapivé domácí porážce 2:4 s Teplicemi opět moc neprosazoval a příliš tomu nepomohlo ani nasazení dalšího hrotového útočníka Klímy k Almásimu v průběhu hry.

Domácí neměli žádný tlak ani šance, přesto se 10 minut před koncem dostali do vedení. Už se zdálo, že hosté po rohovém kopu odolají hrozbě, ale pak se míč odrazil na Pokorného, který povedenými nůžkami zhruba z 13 metrů trefil síť.

Sigma se pokoušela zachránit alespoň bod. Střídající Navrátil mířil nebezpečně k tyči, ale Laštůvka jeho ránu vytáhl.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 81. Pokorný. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Dresler - Ondráš (video). ŽK: Boula, Ekpai, Laštůvka - Greššák, Chvátal, Daněk. Diváci: 6151 (omezený počet).
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman - Ekpai (67. Jaroň), Kaloč, Kuzmanovič (59. Klíma), Boula (59. Buchta, 90. Juroška), Falta - Almási. Trenér: Galásek.
Olomouc: Stejskal - Chvátal (88. Zahradníček), Jemelka, Beneš, Zmrzlý - Zifčák (65. Navrátil), Greššák (88. Poulolo), Daněk, Breite, González - Chytil (77. Růsek). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: