Hlavní obsah

Policie prověřuje konflikt z fotbalového utkání Českých Budějovic s Jabloncem

Policie prověřuje konflikt z nedělního zápasu fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem (5:1). ČTK o tom informoval policejní mluvčí. Podle prvotních informací proti fanouškům Severočechů nepřiměřeně zasáhli členové bezpečnostní agentury. Českobudějovický klub jejich postup v dnešním prohlášení odsoudil.

Foto: Fotbal Turist, Twitter

Takhle to v Českých Budějovicích vypadalo po zásahu pořadatelů.

Článek

"SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou," uvedl mluvčí Dynama Dušan Mendel.

Podle něj pořadatelská služba ujistila klub, že členové agentury, kteří na fanoušky zaútočili, budou exemplárně potrestáni a firma už s nimi nebude spolupracovat. "Vyhodnocujeme všechny dostupné videozáznamy a celou událost prověřujeme," uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Incidentem se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Z videa, které má LFA k dispozici, je patrné, jak jeden z pořadatelů za tribunou vláčí fanouška po zemi a další do něj několikrát udeří pěstí. Zatím není jasné, co této situaci předcházelo. V sektoru hostů bylo jen 12 fanoušků.

Reklama