Hlavní obsah

Pomsta za loňský debakl i finále Spartě vyšla. Sadílek stojí vždy na správné straně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nachystali velkou pomstu. Fotbalisté pražské Sparty v minulé sezoně podlehli Slovácku ve třech ze čtyř soutěžních duelů, vedle ligy i ve finále domácího poháru. Tentokrát však dokázali potvrdit sobotní výhru v Plzni a v odložené dohrávce 14. kola tým z Uherského Hradiště porazili 4:0. Úvodní gól vstřelil Lukáš Sadílek, který v létě na Letnou zamířil právě z týmu soupeře. Odchovanec Slovácka proto svou trefu neslavil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Promiň, Slovácko, omlouvám se... Lukáš Haraslín a Lukáš Sadílek ze Sparty Praha po gólu na 1:0.

Článek
Fotogalerie

Dokáže být vždy na správné straně. Loni v listopadu Slovácko doma Spartu spláchlo 4:0 a Lukáš Sadílek odehrál v jeho barvách celý zápas. Stejně jako pak v květnu křepčil s pohárovou trofejí po finále (3:1). Tentokrát byl vyhlášen mužem zápasu, když proti svým poprvé nastoupil v rudém dresu a svým gólem položil základ k odplatě 4:0...

„Nemohl jsem si to představit líp, ale je to těžké. Celou kariéru tam strávíte, pak proti nim poprvé nastoupíte... Teď jsem ale ve Spartě, takže jsem rád za výhru," líčí Lukáš Sadílek své pocity pro O2 TV Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara a Lukáš Sadílek ze Sparty Praha po gólu na 2:0 během utkání se Slováckem.

Po gólu předvedl omluvné gesto. „Jsem dost emotivní, ale klub mě vychoval. Strašně si ve Slovácku vážím každého člověka," ujišťuje 26letý záložník.

Nedávné spoluhráče po utkání ušetřil. „Ještě jsem se s nimi moc nebavil. Nechal jsem je být, kluci nejsou v úplně ideálním rozpoložení. Po sezoně se třeba potkáme v Hradišti a popovídáme si," usmál se Sadílek.

V poslední době potvrzuje, proč ho Sparta v létě koupila.

„Dělá opravdu velké kroky. Je jasné, že pokud jde o fyzickou připravenost, je Sáďa asi náš hráč číslo jedna. Nejen naběhanými kilometry za zápas, také metry ve sprintu," chválí trenér Brian Priske.

„Má intenzitu hry, jakou si představujeme. Ale cítím u něj také progres v taktických věcech, splňuje naše představy o hře předního středního záložníka. Musím ocenit nejen jeho výkony na hřišti, je taky skvělý kluk a charakter," oceňuje dánský kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice