Hlavní obsah

Posily? Prioritou je udržet stávající kádr, tvrdí kouč Slovácka Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prahu zimní přípravy přišel o záložníky Navrátila, který odešel do Olomouce, a Marečka, jenž přestoupil do Bohemians 1905. Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík věří, že hradišťský dres budou oblékat i na jaře všechny stávající opory hradišťského týmu, který po podzimní části nejvyšší soutěže figuruje v tabulce na výtečné čtvrté příčce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Litujete odchodu některého z hráčů?

Mrzí mě, že nás po vypršení smlouvy opustil Honza Navrátil. Já si přál, aby zůstal. Změny dresu ovšem k fotbalu patří. Mně nezbývá než mu poděkovat za výbornou práci, jakou za uplynulých pět let ve Slovácku odvedl.

Jaké máte představy o dalším pohybu v kádru v nejbližším období?

Moje představy jsou jedna věc, avšak realita může být úplně jiná. Vím, že nejsme tak ekonomicky silní, abychom přivedli hotové fotbalisty. Mojí prioritou je tudíž především to, abychom udrželi pro jaro stávající mužstvo.

Chystá se ještě někdo odejít?

Doufám, že ne. Všichni další hráči jsou minimálně do léta pod smlouvami.

Přivítali jste gólmana Tomáše Fryštáka, který už v Uherském Hradišti v minulosti působil. Jaká bude jeho pozice po příchodu ze slovenského Trenčína?

Počítám s tím, že bude plnit místo Bajzy, jehož jsme uvolnili na půlroční hostování do Karviné, roli dvojky. Brankářskou jedničkou by měl zůstat Filip Nguyen.

K úvodnímu přátelskému utkání proti Kroměříži nastoupíte až po dvou týdnech fyzické přípravy. Je to záměr?

Přesně tak. Máme v mužstvu dost starších borců, a riziko zranění na umělé trávě je značné. Nemáme příliš široký kádr, a tak si nemůžeme dovolit nikoho ztratit.

I proto absolvujete v závěru zimní přípravy tradiční herní soustředění v Chorvatsku?

Ano. Jeden přípravný zápas před odjezdem nám bude stačit. Další tři pak odehrajeme na mnohem lepších terénech.

Reklama

Související témata: