Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 4:1Posily ze Sparty řádily, Skláři byli bez šance

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Sejk 1 : 0
45. Polidar 2 : 0
55. Chramosta 3 : 0
66. Gning 3 : 1
83. Sejk 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce ve 21. kole první ligy porazili Teplice 4:1. Už v prvním poločase domácím zajistili náskok Václav Sejk a Matěj Polidar, kteří jsou na Střelnici na hostování ze Sparty a před týdnem tak na Letné nemohli nastoupit. Po změně stran Sejk přihrál Janu Chramostovi na třetí gól a sám přidal čtvrtý. Senegalec Abdallah Gning z penalty jen zmírnil teplickou porážku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Mareček z Teplic a Jakub Považanec z Jablonce.

Článek

Utkání sousedů ze spodních pater tabulky bylo v závěru prvního poločasu kvůli hustému sněžení krátce přerušeno. Jablonec doma naplno bodoval poprvé od loňského října a poskočil na 12. místo. Teplice v lize na hřišti soupeře prohrály pošesté v řadě a zůstávají čtrnácté.

Pořadatelům se podařilo odklidit 15 centimetrů sněhu, které v závěru týdne na Jablonecku napadly, ale brzy po začátku utkání začalo znovu sněžit a rozhodčí Orel nechal kvůli zhoršené viditelnosti vyměnit tradiční míče za žluté.

To už domácí vedli, když nejslabší ligovou obranou snadno prokličkoval Považanec a po jeho přesném centru hlavičkoval Sejk v deváté minutě do sítě. Trefil se tak popáté v tomto ročníku a proti klubu, v jehož dresu si před rokem odbyl ligovou premiéru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Chramosta z Jablonce a Štěpán Chaloupek z Teplic.

Na druhé straně hlavičkoval Chaloupek těsně vedle pravé tyče, ale víc šancí měli na horšícím se terénu jablonečtí fotbalisté. Ještě před přestávkou rozhodčí utkání kvůli hustému sněžení přerušil a poslal hráče do kabin. Pořadatelé hrably obnovili čáry a po osmi minutách se mohlo pokračovat.

Nucená přestávka teplickým fotbalistům neprospěla a jejich obrana nestačila zastavovat útoky domácích. Považancovu střelu ještě brankář Grigar vytlačil na roh a Chramosta po samostatné akci mířil vedle. Ale v třetí minutě nastavení Chramosta znovu utekl, předložil míč Polidarovi a ten zblízka vstřelil druhý gól a svůj čtvrtý v probíhající sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Mareček z Teplic a Jakub Považanec z Jablonce.

Teplický trenér Jiří Jarošík reagoval na nepříznivý vývoj o přestávce hned trojnásobným střídáním, ale obraz hry to nezměnilo. V 55. minutě šli domácí ve dvou sami na brankáře, Sejk nezištně přihrál Chramostovi, nejlepší jablonecký střelec sice uklouzl, ale přece jen svůj osmý gól v sezoně dal. V nejvyšší soutěži tak svou bilanci zaokrouhlil na 80 branek.

V 66. minutě rozhodčí ocenil střet jabloneckého brankáře Hanuše s Žákem pokutovým kopem a Senegalec Gning penaltu proměnil ve svůj sedmý ligový gól. Zdramatizovat utkání se však už hostům nepodařilo. Naopak Hübschman vyslal do šance Sejka a ten chytře přeloboval brankáře Grigara.

Teplice tak nenavázaly na remízu 1:1 se Slavií a zůstávají nejhorším ligovým týmem na hřištích soupeřů, kde získaly pouhé čtyři body. Jablonec vstřelil v lize čtyři branky poprvé od května 2021, kdy stejným výsledkem porazil svého dnešního soupeře.

21. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Teplice 4:1 (2:0)
Branky: 9. a 83. Sejk, 45.+3 Polidar, 55. Chramosta - 66. Gning z pen. Rozhodčí: Orel - Caletka, Slavíček - Adámková (video). ŽK: Gning, Mičevič, Chaloupek (všichni Teplice). Diváci: 1123.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, Souček - Šulc (86. Surzyn), Černák (62. Jovovič), Hübschman (90. Štěpánek), Považanec, Polidar - Sejk (90. Patrák), Chramosta (86. Ikaunieks). Trenér: Horejš.
Teplice: Grigar - Chaloupek, Mičevič, Hybš - Hyčka (46. Kodad), Mareček (77. Dramé), Kučera (46. Žák), Urbanec (46. Sy) - Trubač - Vachoušek (67. Hora), Gning. Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: