Hlavní obsah

Pozice klubové legendy v ohrožení. Děsivý průměr inkasovaných gólů straší trenéra

Praha

Ač zdaleka nejsou nejslabším týmem soutěže a udržují si odstup od sestupových příček, mají Teplice nejhorší defenzivu v celé soutěži. Během sedmnácti zápasů inkasovaly sedmatřicet branek. V průběhu jara mají dokonce děsivý průměr tří obdržených gólů na utkání. Však se také děravá obrana výrazně podepsala pod zatím poslední ztrátu v souboji s Karvinou (2:2).

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Rafael Tavares z Karviné, který střílí druhý gól Karviné, Kristi Qose z Karviné, Tomáš Vondrášek z Teplic, brankář Teplic Tomáš Grigar a David Černý z Teplic.

Článek

„Strašná bilance," posteskl si Radim Kučera, sám bývalý obránce s dlouholetými zkušenostmi z bundesligy. „Hodně nad fungováním naší obrany přemýšlím. Je evidentní, že nás čeká hodně práce. Z části strašná bilance padá na vrub velkých zimních změn a faktu, že se kluci teprve sehrávají. Ale nemůžeme si dovolit inkasovat devět branek ve třech zápasech," hartusil Kučera. „Je to vážně kupa," hořekoval nad nebývalým přídělem.

Teplice přitom během zimy notně posilovaly a do středu obrany, kde měly problémy, přivedly zkušeného Mazucha s talentovaným Gabrielem. Výsledky jsou však horší než při podzimním látání postů z vlastních zdrojů. „Tehdy jsme vařili doslova z vody, na pozicích stoperů nastupovali střední záložníci a fungovali jsme lépe než nyní," posteskl si Kučera.

Po posledním nezdaru, kdy jeho tým promrhal dvoubrankové vedení, nechtěl házet vinu na žádného z jednotlivců. „Protože nám nefungovala součinnost celého týmu. Hloupě jsme ztráceli míče při přechodu do útoku, nenabírali jsme dorážející hráče a završily to chyby Grigara," bědoval Kučera.

Právě pozice v pondělí osmatřicetiletého brankáře a dlouholeté klubové jedničky Tomáše Grigara, který už vstoupil stým čistým kontem do výjimečné skupiny Klubu ligových brankářů a v Teplicích působí dvanáct let, je nyní vážně ohrožena.

„V prvním zápase po zimní pauze proti Jablonci, kdy jsme dostali pětku, nás nepodržel. V Českých Budějovicích šel první inkasovaný gól za ním. Teď byla situace podobná. Prostě potřebujeme, aby gólman v rozhodujících chvílích mužstvo podržel. A Tomášovi se to nedaří," věděl Kučera po ztrátě s Karvinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar po pátém inkasovaném gólu na Slavii.

„Řešili jsme možnost změny na postu brankáře už v týdnu před sobotním zápasem. A nyní k tomu dojde znovu. Vše probereme i s Tomášem. Varianta, že dostane šanci Němeček nebo Čtvrtečka je velká," připustil Kučera, že proti Pardubicím dost možná nasadí mezi tyče jiného gólmana. A bude doufat, že Teplice konečně zvládnou zápas s čistým kontem.

Reklama

Související témata: