Hlavní obsah

Poznar se střelecky chytil. Přišlo to v pravý čas, libuje si zlínský kapitán po důležité výhře nad Karvinou

Po devíti ligových kolech se zase trefil, a to hned dvakrát. Kapitán zlínských fotbalistů Tomáš Poznar zařídil ševcům v nervózním utkání mužstev z konce tabulky důležité vítězství 2:1 nad poslední Karvinou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu.

Článek

Oddechl jste si, že jste ukončil poměrně dlouhý střelecký půst?

Jasně. Mohl jsem se gólově prosadit už mnohem dřív, šance jsem měl. Trápilo mě, že jsem se dlouho netrefil. Přišlo to naštěstí v pravý čas. Nad Karvinou jsme potřebovali vyhrát, a já jsem rád, že jsem k tomu pomohl. Získali jsme mimořádně důležité tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína a Antonín Fantiš ze Zlína se radují z gólu.

Karvinští těsně před pauzou neproměnili za stavu 1:1 pokutový kop. To byl klíčový okamžik zápasu, že?

Samozřejmě. Náš brankář Matej Rakovan penaltu skvěle zneškodnil. Opakovaně nás podržel, chytá teď ve výtečné formě.

Co se dělo o přestávce ve vaší kabině?

Padala tam i ostřejší slova. Řekli jsme si, že musíme být ve druhé půli mnohem aktivnější. Vynutili jsme si tlak, který jsme zúročili ve vítězný gól. Dal jsem ho trochu se štěstím. Balon skočil o drn, odrazil se mi do kolena a doputoval do sítě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Vstřelil jste dvě branky Karviné, kterou vede kouč Páník, který vás dlouho trénoval ve Zlíně...

Je to tak. Mám trenéra rád. Bylo by pro mě lepší, kdybych se střelecky chytl proti jinému týmu. Jenže přijela Karviná, kterou jsme nutně potřebovali porazit. Povedlo se nám to, byť závěr střetnutí byl hodně emotivní.

Kouč Páník se nechal před střetnutím slyšet, že téměř všechny zlínské hráče z předchozího působení ve Fastavu velmi dobře zná...

Snad jsme mu výhrou dokázali, že jeho znalosti nejsou až tak dokonalé. On je ale výborný stratég. V zápase byly pasáže, kdy nám Karvinští moc neumožnili rozvinout kombinace.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Dodá vám vítězství klid před středečním pohárovým duelem na Slavii a posledním podzimním ligovým zápasem v Olomouci?

Pro nás je hlavní, že jsme zdolali soupeře, který je v tabulce pod námi. Vyspravili jsme si psychiku. Nemáme ale zase tolik bodů, abychom se mohli uspokojit. Utkání si vyhodnotíme, a za týden bychom měli přidat nějaké body i na Hané.

Jak se vám hrálo na poměrně těžkém terénu?

Na to, že je skoro polovina prosince, byl trávník v docela solidním stavu. My starší a vysocí fotbalisté se ale na měkčím hřišti mnohem dřív unavíme. (úsměv)

Reklama

Související témata: