Hlavní obsah

Pozoruhodný Frýdkův zápas. Zazdil tutovku, při skórování se zranil. Gól hodně bolel, přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve zahodil tisíciprocentní šanci, když z malého vápna místo prázdné branky trefil břevno. O pět minut později již Christian Frýdek míč do sítě dotlačil, při skórování se však motor libereckých akcí zranil a brzy po pauze musel střídat. Slovan nakonec porazil Východočechy 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christián Frýdek byl nejvýraznější osobou zápasu mezi Libercem a Pardubicemi.

Článek

Jak moc vážné zranění je?

V poločase mi ztuhlo koleno, jak jsem se do něj trefil. Celou situaci si přesně nevybavuju. Viděl jsem jen balon a chtěl ho za každou cenu dopravit do brány. Ale pak jsme se trefil o tyčku a trochu se mi o ní podlomilo koleno a v tom byl problém. Pak mě v něm začalo trochu píchat, ale doufám, že to bude v pohodě.

Bolel tedy gól hodně?

Bolel dost, ale kdybych to měl udělat znovu, jdu do toho zas. Měl jsem i přes bolest strašnou radost. Ještě jsem se bál, aby nešlo o ofsajd, protože to pak zkoumal VAR a už jen postavení mimo hru to mohlo pokazit, naštěstí ofsajd nebyl. Jsem rád, že jsem tím odčinil velký zaváhání. Kdybychom gól nedali, akorát bychom si pak mohli říkat, co za blbce jsme, co jsme neproměnili. Kór já...

Z malého vápna jste místo odkryté branky nastřelil břevno, co se stalo?

Asi jsem byl o myšlenku napřed... Kdybych měl takových třicet pokusů a měl trefit břevno, nevím, kolikrát bych ho dokázal trefit. (usměje se)

Co se vám poté honilo hlavou?

Hlavně abychom zápas zvládli, abych se klukům nemusel omlouvat, co jsem zazdil. Jsem rád za gól, alespoň trochu jsem to odčinil. Do dvacáté minuty jsem já sám mohl dát hattrick, měl jsem tři, čtyři šance. Jednou jsem se pokusil přehodit Budinského, byl hodně venku z brány, ale špatně jsem balon trefil. Volej už docela dobře, ale zblokovali ho. Říkal jsem si, že ten gól prostě musím dát! Naštěstí se povedlo. Kdyby to bylo 4:0, asi by se nikdo nemohl divit a zápas by probíhal úplně jinak. Takhle jsme se strachovali až do konce.

Protože Pardubice byly ve druhém poločase aktivnější, z čeho pramenila pasivita Liberce? Už v předchozích zápasech jste o náskok přišli.

Možná z toho, že body chceme sbírat a předvedenými výkony do vstřeleného gólu si je i zasloužíme, ale pak v hlavě nastane zlom a přijde strach o výsledek. Myslím, že tenhle zápas může pro nás být i dobrou vzpruhou, že víme, že utkání dokážeme zvládat. Doufám, že příště už nepolevíme.

Může to být i poměrně mladým mužstvem?

Nemyslím si. Sice máme mladé mužstvo, ale každý z nás mladých má už nějakých šedesát sedmdesát startů v lize, takže nějaké zkušenosti máme. Na to bych se nechtěl vymlouvat. Zápas byl hodně náročný i kvůli počasí, bylo fakt vedro, ne lehce se v takovém běhá. Je to fakt nepříjemný. Potíte se od první minuty a pauza na pití je jedna. Je to těžký, ale pro všechny stejný. Jsem rád, že jsme získali tři velmi cenné body.

Reklama