Hlavní obsah

Prasečí chřipka není argument. Proto se v Olomouci hrát bude!

OLOMOUC

Ani prasečí chřipka, která skolila dalšího teplického fotbalistu, nebyla důvodem k odložení televizního epilogu patnáctého ligového kola mezi Olomoucí a právě Teplicemi. „Hrát se bude, onemocnění prasečí chřipkou není důvodem k odkládání zápasů,“ potvrdil pro Sport.cz šéf oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubas.

Článek

Dlouho se spekulovalo, zda vedoucí Teplice k dohrávnému utkání patnáctého ligového na Hané vůbec vyrukují, neboť jejich kádr decimovala nejen zranění, ale i prasečí chřipka. „Proto jsme už minulý týden písemně žádali o odložení zápasu, ale na Strahově jsme s naší suplikou neuspěli,“ posteskl si teplický ředitel František Hrdlička.

Prasečí chřipku nejprve potvrdily i opakované testy u Michala Smejkala, v pondělí musel být ze stejného důvodu v prostějovské nemocnici hospitalizován Vlastimil Vidlička. „Náš lékař je přesvědčen, že všechny příznaky onemocnění prasečí chřipkou nasvědčují, proto o hospitaloizaci rozhodl. A to se nemluví o Ljevakovičovi, u něhož stanovili doktoři stejnou diagnózu. Pět dalších hráčů našeho kádru má příznaky běžné chřipky a kdo ví, co se z toho vyklube,“ informoval teplický boss Hrdlička Sport.cz už cestou do Olomouce..

„Krajský hygienik ovšem v teplickém mužstvu karanténu nevyhlásil, takže jsme vycházeli z doporučení UEFA. V něm se praví, že virová onemocnění hráčů, včetně nákazy virem H1N1, nejsou důvodem k odkládání zápasů, pokud mají kluby k dispozici dostatečný počet zdravých fotbalistů,“ zdůvodňoval Ivo Lubas, proč se televizní duel mezi Olomoucí a Teplicemi v pondělním odpoledni hrát bude a Česká televize ho od 17.30 na programu ČT2 odvysílá.

„S žádostí o odklad jsme neuspěli, proto i se zdecimovaným kádrem k zápasu nastoupíme. V sestavě se prostě objeví hráči béčka. Otázkou samozřejmě je, jakou sportovní úroveň bude naše vystoupení v Olomoucí mít,“ pravil smířlivě teplický František Hrdlička.

Reklama

Související témata: