Hlavní obsah

Přesun z Milána rovnou na Moravu Plzni pomohl. Kluci vypadali ve Zlíně dobře, potěšilo Bílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli v nohách náročný středeční duel v Lize mistrů na Interu Milán, ale v zápase domácí nejvyšší soutěže ve Zlíně potvrdili pouhé tři dny nato dosavadní podzimní suverenitu. Trenér plzeňských fotbalistů Michal Bílek netajil po hladké výhře 3:0 na stadionu, kde v minulosti působil, značnou spokojenost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Trinity Zlín - Viktoria Plzeň, 29. října 2022, Zlín. Trenér Plzně Michal Bílek.

Článek

Čekal jste tak hladké vítězství?

Žádná výhra se nerodí jednoduše. Je ale pravda, že jsme měli střetnutí pod kontrolou. Byli jsme trpěliví, dobře jsme kombinovali a drželi míč. Skoro do ničeho jsme domácí nepustili. Jen po naší druhé brance měli chvíli malinký tlak. Přidali jsme ale třetí gól a máme tři body, za které jsme hrozně rádi. Kluci přistoupili k zápasu výborně, byť pro ně není lehké přepnout během tří dní z Ligy mistrů na domácí ligovou soutěž.

Co říkáte na výkon záložníka Erika Jirky, který dal dva góly a u dalšího asistoval?

Zahrál skvěle. Erik prokázal, že zejména směrem dopředu je nesmírně kvalitním fotbalistou. Musí ale ještě zapracovat na defenzívě. Je rychlý, má dobrou přihrávku i střelu. Ukázal, jak nám může pomoct. Jsem i za něj rád, že byl tak produktivní. Potřeboval to.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Plzeňský Erik Jirka v souboji s fotbalistou Zlína Václavem Procházkou.

Gólem a dvěma přihrávkami se blýskl také útočník Tomáš Chorý...

I on hrál výborně. Znovu ukázal, jak moc umí být pro soupeře nepříjemný. Odvedl výtečnou práci.

Na závěrečné čtyři minuty jste poslal na hřiště debutanta Adama Kronuse. Byla to pro něj odměna v rozhodnutém zápase?

Tak trochu ano. Máme momentálně k dispozici jen asi čtrnáct či patnáct zdravých hráčů, a tak jsme povolali i kluky z béčka. Kronus s námi už občas trénoval. Je dobře, že nakoukl také do ligy.

Z Milána jste se nevraceli domů do Plzně, ale rovnou jste se letecky přesunuli na Moravu. Zdá se, že vám to prospělo...

Je to tak. Přespali jsme v Brně a zatrénovali si v blízkém Rajhradě. Jsem rád, že jsme zvolili toto řešení. Neustálé cestování není příjemné. Hráčům to evidentně prospělo. Na hřišti vypadali velmi dobře.

V roce 2018 jste přes půl roku fotbalisty Zlína trénoval. Jezdíte sem rád?

Já už jsem několikrát řekl, že Zlínu vděčím za mnohé. Tehdejší angažmá mi pomohlo restartovat trenérskou kariéru. Místní funkcionáři mi pak umožnili odejít k národnímu týmu Kazachstánu. Z tehdejšího mužstva je v současném kádru už pouze Bartošák. Přeju Zlíňanům, aby co nejdřív vyhráli a posunuli se v ligové tabulce výš.

Dal jste svým hráčům volno aspoň v neděli?

Ne. Vždyť už v úterý hostíme v posledním utkání ve skupině Ligy mistrů Barcelonu. Věřím, že to kluci chápou. Čekají nás na podzim během dvou týdnů ještě čtyři důležité zápasy, které musíme odehrát s takovou maximální soustředěností jako duel ve Zlíně. Až pak si budou moct hráči užít dlouhého volna.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava