Hlavní obsah

Příbram leze z rakve, duel se Spartou ale jejího obránce rozbrečel

Příbram

Pouze na jedno kolo poslední příčku opustili, a už jsou zase na dně, kde většinu sezóny strávili. Ani nešťastnou porážkou se Spartou (1:2) ovšem naděje fotbalistů Příbrami na ligovou záchranu neskončila. „Budeme pracovat na tom, aby nás návrat na poslední příčku nepoznamenal. Neustoupíme od herního projevu, o němž jsme se ujistili, že vede k úspěchu. Ligu musíme zachránit,“ burcuje tým trenér Kamil Tobiáš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté ze Sparty se žene za míčem, v cestě mu stojí Matěj Chaluš z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Po polovině soutěže měli jen osm bodů. S takovou bilancí se ještě nikdo nedokázal zachránit. Čtyři kola před koncem ovšem mohou ztrácet na nesestupové příčky v nejhorším případě tři body, v lepším jen dva.

„Po podzimu jsem říkal, že jsem v rakvi. Teď z ní lezu ven. Věděl jsem, že nemáme špatné mužstvo, konečně se mu začalo dařit. Sníme svůj sen o záchraně a chtěl bych mít na konci o bod víc než ten, kdo sestoupí," líčí šéf klubu Jaroslav Starka.

Bod se Spartou by měl pro Středočechy cenu zlata. Už ho pomalu drželi v hrsti, v nastaveném čase ovšem inkasovali rozhodující úder.

„Nepouštěli jsme Spartu do větších šancí. Jenže ze dvou centrů přese mě jsme dostali dva góly. Je mi do pláče," kaboní se obránce Jan Kvída, na jehož straně úřadoval a klíčové centry rozdával Rumun Vatajelu.

Tobiáš dva nešťastníky nezatracuje

„Prohra z posledních sekund zápasu hodně bolí. Drželi jsme remízu a bod bychom brali všema deseti. Gól jsme dostali až po devadesáté minutě, což nás srazilo na kolena," netají zkušený záložník Tomáš Pilík.

Druhým příbramským nešťastníkem se stal sparťanský odchovanec Štěpán Kacafírek. Vběhl na hřiště v 89. minutě a o chvíli později ztrátou míče umožnil soupeři založit akci, z níž rozhodl.

„Udělal hrubku na půlce hřiště. S jeho postavou měl udržet míč, zklidnit hru nebo si vykoledovat faul. A vlastně prvním dotekem sklepl míč soupeři a my z toho dostali gól. Jeho fatální chyba," hodnotí Tobiáš.

Ani jednoho z nešťastných hrdinů ale nezatracuje. „Kacafírek je dříč, nic nevypustí. Má charakter, miluje fotbal a všechno dělá naplno. A pokud jde o Kvídu, z jeho strany sice padly dva góly. Těžko však Honzovi něco vyčítat, měl na sebe hráče, který je rychlostně úplně jinde. Ostatně oba krajní hráči Sparty (Vatajelu a Konaté - pozn. red.) jsou tak rychlí, že by s nimi mělo problémy 95 procent obránců v české lize," poukazuje kouč.

Soupeři jsou pořád blízko

Příbram musí jít dál, příště hraje na Dukle. „V minulých kolech jsme se dotáhli na nejbližší soupeře. Budeme bojovat, samozřejmě nic nevzdáváme. Chceme se udržet," ujišťuje Pilík.

„Víc než na tabulku, se musíme soustředit sami na sebe. Když budeme podávat takové výkony jako proti Spartě, věřím, že se zachráníme," přizvukuje mu Kvída.

„Podstatné je, že jsme se v minulých týdnech dostali do herní pohody. Co jsem v Příbrami, tak jsme takový zápas se Spartou ještě nesehráli. Zklamaní jsme jen z toho, že jsme zápas ztratili až taktickou chybou v nastavení. Za výkon bychom si bod zasloužili. Jinak chci kluky pochválit," zdůrazňuje Tobiáš.

Reklama

Související témata: