Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Hraje Vrba s novináři Mourinhovu hru? A proč se nejhůř brání tým bez útočníka?

Zatímco první kolo Fortuna ligy bylo pohřebištěm favoritů, v tom druhém už přední české kluby nezaváhaly. Na výhru z nich čeká už jen Baník a jeho kouč Pavel Vrba se tak dostává pod tlak. „Je to složité pro trenéra, který přichází k týmu v létě, má jen 4-5 týdnů,“ hledá vysvětlení Verner Lička, prezident Unie českých fotbalových trenérů, v pořadu Přímák na Sport.cz.

Přímák s Vernerem Ličkou.Video: Sport.cz

 
Článek

„Pavlovi se ještě nepodařilo nastolit solidní základ, aby se z toho mužstvo dostalo nahoru," všímá si někdejší kouč Baníku.

Plzeň nadále pokračuje ve hře na dva útočníky, s nimiž porazila Pardubice 2:1 a potvrdila tak formu před odvetou předkola Ligy mistrů s Tiraspolem. Dvoučlenný útok nasadila také Sparta v Českých Budějovicích, kde zvítězila 2:0 a ve čtvrtém soutěžním klání pod Brianem Priskem se tak dočkala první výhry. Může hra na dva hroty výrazně zlepšit ofenzivu týmu? „Je to strašný mýtus," reaguje Verner Lička v pořadu Přímák.

Baník nebyl daleko od druhé prohry pod koučem Pavlem Vrbou, ale nakonec na Bohemce vyválčil remízu 3:3. A Slavia opět promíchala sestavu, i tak si před odvetou s Panathinaikosem připsala výhru 4:1 nad Zlínem.

Sešívaní však řeší dost neobvyklé komplikace při skládání zápasové soupisky, ať už pro domácí soutěž, nebo v evropských pohárech.

V pořadu se také zabýváme možnými přestupy v rámci Fortuna ligy. Dojde na nějaké překvapivé přesuny? Pár takových jsme zkusili předpovědět ve studiu Sport.cz. Více najdete v Přímáku s Vernerem Ličkou. Celý díl si můžete přehrát nejen jako video, ale také formou podcastu.

Reklama

Související témata: