Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Sparta a titul? Buďme střízliví! Trenér Straka hodnotil derby S i další události ligového kola

Svátek českého fotbalu, nejslavnější zápas tuzemské historie - derby Slavie se Spartou - byl hlavním tématem premiérového pořadu Přímák. Ten bude na serveru Sport.cz každý týden rozebírat dění v českém fotbale, stejně jako nejdůležitější okamžiky uplynulého kola Fortuna ligy. S Alešem Svobodou, komentátorem O2 TV Sport, rozebral fotbalové dění známý trenér František Straka.

Hostem pořadu Přímák na Sport.cz byl trenér František Straka.

 
Článek

„Derby mělo celkově dobrou úroveň. Nicméně pro nás sparťany zápas dobrý nebyl. Oproti únorovému vítěznému pohárovému utkání jsem viděl jinou Spartu," řekl Straka. Duel odřídil polský rozhodčí Marciniak, oba trenéři jej pochválili. Byla to správná volba, že dostal přednost před nejlepšími českými arbitry?

„Dávám palec nahoru. Rozhodčí si udělal na začátku zápasu respekt. Máme určitě sudí, kteří by si zasloužili pískat derby, na druhou stranu je to pro ně hozená rukavice, aby na sobě pracovali," uvedl Straka.

Sparta před sezonou neskrývala plán poprat se po letech o mistrovský titul, jenže teď se dívá nejen na Slavii, ale i na Plzeň s odstupem deseti bodů. Podle Straky už se jí boj o titul netýká. „Buďme střízliví, ztráta je velká. Plzeňáci i slavisté si tohle pohlídají," tvrdí kouč.

Probíraným tématem byla také sestava vítězné Slavie, a sice nasazení gólmana Koláře a stopera Hovorky, který nastoupil po třinácti měsících. „Kolář si dříve hrál až moc na Manuela Neuera. Má ale obrovské sebevědomí, přenáší to na tým. A Hovorka? Po mentální stránce byl totálně dobře připravený, zvládnul zápas výborně," podotkl Straka, který se vyjádřil i k dění na dalších stadionech. Třeba k situaci okolo systému VAR, který byl opět v akci až příliš často.

Reklama