Hlavní obsah

Přípravy výstavby fotbalového stadiónu v Brně zastavil nový spor

BRNO

Vedle nedostatku peněz oddaluje přípravy výstavby nového fotbalového stadiónu za Lužánkami v Brně nově i stížnost soukromé firmy kvůli určení vlastnického práva ke stavbám silnic, chodníků a parkovišť v okolí plánované stavby. Kvůli tomu stavební úřad v Králově Poli přerušil územní řízení.

Článek

Na zmíněné stavby si dělají nárok město Brno a společnost Czechcity. Stavební úřad vyzval oba aktéry sporu k podání žaloby na určení vlastnictví. Dokud se podle vyjádření stavebního úřadu tato otázka nevyřeší, bude územní řízení přerušené.

Vedení Brna považuje rozhodnutí stavebního úřadu za nepochopitelné. "Pokud se bude územní řízení přerušovat pokaždé, když někdo donese nějaký papír a bude tvrdit, že mu něco patří, pak už se nikde nepostaví vůbec nic. Firma doložila svůj nárok jen kopií smlouvy se začerněnou cenou. Její vlastnictví není ani zapsáno v katastru nemovitostí," řekl listu náměstek brněnského primátora Oliver Pospíšil, podle nějž jde jen o taktiku firmy, která chce v budoucnu v oblasti investovat.

Na jak dlouho může případný soud územní řízení přerušit, zatím není jasné. Šance na nový stadión ale navíc snižuje i nedostatek peněz. Město čeká na státní příspěvek, ale ten je v době hospodářské krize v nedohlednu.

Reklama

Související témata: