Hlavní obsah

Přišel Vukadinovič, Tkáč zůstal. Fotbalisté Zlína touží v jarní části vylepšit jedenáctou příčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S cílem vylepšit současnou jedenáctou příčku vstoupí fotbalisté Zlína v neděli domácím zápasem s Libercem do jarní části nejvyšší soutěže. V kádru ševců došlo v zimní pauze jen k minimu změn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vukadin Vukadinovič ze Zlína (vpředu) na archivním snímku oslavuje se spoluhráči gól během utkání se Spartou.

Článek

„Přišel ofenzivní záložník Vukadinovič, jehož dobře známe už z předchozího působení. A z hostování jsme stáhli útočníka Chwaszcze," představil generální manažer Zdeněk Grygera staronové posily. Připustil, že o některé zlínské hráče zaznamenal zájem z jiných klubů. Především o mladého středopolaře Tkáče, který se na podzim vyšvihl z téměř neznámého dorostence v klíčovou postavu prvoligového mužstva. „Covidová doba ovšem přestupům momentálně příliš nesvědčí. K žádné konkrétní dohodě tudíž nedošlo, David zůstává na jaře u nás," potvrdil.

Moravský tým odehrál v přípravě, která proběhla výhradně v domácích podmínkách, čtyři zápasy. Remizoval s brněnskými druholigovými celky Líšní a Zbrojovkou a zdolal lídra MSFL z Kroměříže a Senici. V generálce se slovenským mužstvem však chyběla kouči Janu Jelínkovi řada nemocných či zraněných fotbalistů. Vedle kapitána Poznara scházeli i Hrubý, Čanturišvili, Tkáč, Jawo, Fillo, Hellebrand či Reiter. Ze hřiště navíc odkulhal zkušený obránce Procházka.

„Některé kluky jsem nechal odpočívat z preventivních důvodů. Další se postupně dávají dohromady. Do neděle zbývá ještě pár dní. Pro utkání s Libercem bychom na tom měli být po zdravotní stránce mnohem líp než v generálce," je přesvědčený Jelínek, jenž má radost, že v přípravě skórovalo deset hráčů.

Jeho mužstvo na podzim v severočeském městě 1:0 zvítězilo. „Budeme to chtít pochopitelně doma zopakovat. Teď ale narazíme na úplně jiný Liberec. Od té doby prošel hráčskou obměnou a jiný je také realizační tým. Nečeká nás nic snadného, avšak před našimi fandy bychom pochopitelně rádi vstoupili do jara výhrou," přeje si trenér. Nevylučuje, že se srbský navrátilec Vukadinovič objeví v základní sestavě. „Přišel slušně fyzicky připravený. Maká na sobě. Je pro nás další alternativou směrem do ofenzívy," těší ho.

Jelínek věří, že Zlíňané na jaře navážou na povedený závěr podzimu a budou dál vylepšovat herní projev. „A co se týká postavení v tabulce? Chceme pochopitelně co nejvýš, abychom neměli záchranářské starosti. Ideální by bylo poskočit před nadstavbou do prostřední skupiny," zamlouvalo by se mu.

Ani ve Zlíně nejsou nadšeni, že zápasy nejvyšší soutěže může dál navštívit pouhá tisícovka diváků. „Ligová fotbalová asociace se snažila o navýšení, avšak prozatím s tímto požadavkem u Ministerstva zdravotnictví neuspěla. Musíme to respektovat, vždyť omikronová vlna zřejmě v současnosti vrcholí. Stávající stav asi ještě minimálně několik prvních jarních kol potrvá," smiřuje se Grygera.

Reklama

Související témata: