Hlavní obsah

Priske svou prezentací ohromil. I do byznysu bych ho bral hned, oceňuje letenský šéf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční duel nesmiřitelných rivalů má opět nejvyšší punc. První Sparta hostí ve 27. ligovém kole Slavii, jde o přímý souboj o mistrovský titul. Zatímco sešívaní jako motivační prvek po pátečním otevřeném tréninku v Edenu prodlouží smlouvu s trenérem Jindřichem Trpišovským a jeho realizačním týmem, také Letenští si pochvalují práci dánského kouče Briana Priskeho.

Generální ředitel fotbalové Sparty František Čupr před derby se SlaviíVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Dánský expert hned na úvod ve Spartě patřičně zapůsobil. „Když Brian s Tomášem Rosickým přiletěl, aby se představil, měl prezentaci, jakou jsme do té doby nikdy neviděl ani nezažil," líčí generální ředitel František Čupr v rozhovoru pro O2 TV Sport.

„Mám zkušenosti s přijímáním lidí. Jeho prezentace však byla zcela mimo jakýkoliv obor. Kdyby se s takovou hlásil třeba i člověk z byznysu, tak ho přijmu okamžitě," líčí letenský šéf.

„Odprezentoval sebe jako člověka, svou fotbalovou vizi a co očekává od klubu, aby s ním mohl být úspěšný. Nešlo vůbec o peníze, jak jsem byl dříve zvyklý, ale aby Sparta vyhrála titul. Byl jsem nadšený," vypráví generální ředitel Sparty.

Generální ředitel fotbalové Sparty František Čupr o novém stadionu a zájmu o derby se SlaviíVideo: O2 TV Sport

V další části povídání připomíná, že Sparta je nadále připravena postavit na Strahově národní stadion s významnou kapacitou, na němž by sama hrála. Na sobotní derby by podle odhadu prý prodala klidně 60 tisíc vstupenek, tak velký zájem o zápas je.

O2 TV Sport odvysílá celý rozhovor Davida Sobiška s Františkem Čuprem v pátek od 22:30, záznam pak v sobotu od 12:30. Povídání s předsedou představenstva Slavie Jaroslavem Tvrdíkem pak uvidí diváci v pátek od 22:00, záznam v sobotu od 12:00.

„Sparta je nyní favorit a my jí zkusíme cestu zkomplikovat," řekl Tvrdík ve velkém rozhovoru pro Sport.cz a Právo. Hovořil také o vztahu se Spartou, návštěvě šéfa Letenských Daniela Křetínského v kabině rozhodčích během zápasu s Brnem, případné další sezoně bez mistrovského titulu či Ondřeji Lingrovi a Davidu Juráskovi, o které je v Evropě zájem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.