Hlavní obsah

Priskeho tah jsem nepochopil, kroutí hlavou bývalý kouč Sparty

Fotbalisté Sparty dovedli úvodní jarní představení v nejvyšší soutěži pouze k remíze 1:1 v Olomouci a propásli možnost dotáhnout se blíže na Plzeň, která doma nečekaně podlehla Hradci Králové. Fanoušci i experti byli zaskočeni základní sestavou pražského klubu na Hané, stejně tak z počínání dánského kouče Sparty Briana Priskeho během duelu. „Sparta přivedla během zimy čtyři zahraniční hráče a z jakéhokoliv důvodu nebyl v základu ani jeden. To jsem nepochopil," přiznává Zdeněk Ščasný, bývalý kouč Letenských v pořadu Přímák na Sport.cz.

Sparta zahájila duel v Olomouci bez zimních posil. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Na obhajobu Priskeho říká, že dánský kouč s hráči každý den pracuje, takže jen on věděl, jak na tom před duelem na půdě Sigmy jsou. Zda jsou ve stavu, kdy mohou nastoupit. „Tohle je jeho odpovědnost. My to máme jednodušší, že po utkání víme, co bylo špatně," vykládá expert.

Až v průběhu utkání přišli na hřiště Kamenovič a Australan Mabil, další dvě zahraniční posily nedostaly ani minutu. „Překvapilo mě to, protože Priske přiznal, že viděl problém Sparty ve středu zálohy," přiznává.

Chápe, že chtěli Letenští dostat do hry Ladislava Krejčího, který dlouho nehrál soutěžní zápas. „Byl nerozehraný, Sparta ho chce dostat co nejrychleji zpátky do sestavy. Sadílek? Dobře, taky beru. Ale proč nereagoval trenér v průběhu zápasu? Čekal jsem, že když trenér přivedl čtyři zahraniční posily a byl s nimi v přípravě spokojený, tak že je využije a bude je chtít ukázat," dodal Ščasný.

Ten stále Priskeho vidí jako dobrou volbu sparťanského vedení. „Ale tady mě překvapilo, že ty hráče nenasadil, když Olomouc Spartu přehrávala," dodává v kritickém tónu.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama