Hlavní obsah

Přísná červená. Rozhodčí by měl mít trošku citu, zlobil se Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlom přišel po hodině. Až do 58. minuty byli fotbalisté Slovanu Liberce lepším týmem středeční dohrávky 17. kola Fortuna ligy na hřišti Bohemians, pak ale wingbek Ahmad Ghali ve vzdušném souboji nešetrně dohrál domácího Michala Berana. Výsledek? Druhá žlutá karta a předčasný výlet do sprch. „Myslím, že vyloučení bylo velmi přísné,“ posteskl si kouč Severočechů Luboš Kozel.

Foto: Tipsport

Trenér Liberce Luboš Kozel na archivním snímku.

Článek

„Mrzí mě hlavně v kontextu celého zápasu. Faulů bylo plno a často nebyly oceněny žlutou kartou. Rozhodčí by měl mít trošku citu,“ nechápal krutý verdikt hlavního sudího Stanislava Volka. Faktem je, že až do Ghaliho vyloučení padly v utkání jen dva žluté tresty, přičemž například ostrý skluz domácího Erika Prekopa z první půle, jehož obětí byl Jan Žambůrek, karetně oceněn nebyl.

Jinak si ale Kozel neměl nač stěžovat. Jeho svěřenci v oslabení poctivě bránili a úspěšně odklidili nespočet centrů Bohemians. Až na dva momenty, kdy je podržel gólman Hugo Jan Bačkovský, zvládli hru v početní nevýhodě s grácií. „Cením si toho, jak jsme utkání po červené kartě dohráli. Mužstvo bylo kompaktní, pracovité dozadu,“ chválil 52letý trenér.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jan Žambůrek z Liberce a Erik Prekop z Bohemians.

Rozdíl v obranném pojetí oproti předchozímu utkání se Zlínem (5:3) považuje za markantní. „To jsme dostali tři branky, takže teď jsme apelovali na větší důslednost. Jsem rád, že z tohoto pohledu jsme se vrátili k poctivosti, která nás provázela předtím,“ těšilo Kozla.

Jeho svěřenci i díky tomu natáhli šňůru bez porážky na úctyhodných sedm utkání v řadě. „To nás moc těší. Ale existuje ještě jedna série, a to ta, že jsme venku zatím nevyhráli. To se budeme snažit změnit o víkendu,“ burcoval.

Sobotní duel na hřišti Pardubic ale pro Liberec rozhodně nebude snadným soustem. Na rozdíl od Východočechů mají totiž minimální čas na regeneraci. „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Hrajeme za ani ne 72 hodin. Je to pro nás obtížné, ale musíme se s tím vyrovnat a uspět,“ uzavřel Kozel.

Reklama