Hlavní obsah

Pro Plzeň je vedoucí gól martýrium. Na jaře tak ztratila už pátý zápas!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dala první gól v uplynulé mistrovské sezoně, bylo jisté, že dokráčejí k výhře. Zvítězila dokonce i ve spoustě zápasů, ve kterých prohrávala. Na jaře ale jede fotbalová Plzeň podle úplně jiných not. Hned v sedmi případech, kdy vedla, utkání nevyhrála (5 proher, 2 remízy). Naposledy v sobotu doma s Olomoucí (1:3).

Foto: FCVP/Martin Skála

Nigerijský útočník Rafiu Durosinmi, autor jediného gólu Plzně v duelu s Olomoucí.

Článek

„Škoda, že jsme nedali v první půli víc branek. Potom přišel okamžik, už pro nás klasický, a sice vlastní branka. Po přestávce nás srazil gól na jedna dva, potom už to byla křeč," povzdechl si trenér Michal Bílek.

Stesky viktoriánů na smůlu ale neobstojí. Byť 11 jarních tyčí nebo břeven je dost. Například sobotní vlastenec Jana Sýkory byl důsledkem nezodpovědného bránění zakončujícího Filipa Zorvana, který kolenem nastřelil Sýkoru, od něhož balon putoval do domácí sítě.

Nezodpovědnost hrála hlavní roli při všech třech inkasovaných brankách. Při druhé vypustil Pavel Bucha střelce Dele Israela, před třetí zase dopřál Janu Navrátilovi luxusní prostor a čas Erik Jirka. „Jednoznačně se mělo brankám zabránit. Když vezmu ty tři situace... Musíme být důraznější už na stranách hřiště, abychom nedopřáli soupeři klid na přesnou přihrávku nebo centr. A samozřejmě musíme být důraznější v pokutovém území," zlobil se Bílek.

„Když je negativní šňůra a nedaří se, těžko se z toho vystupuje. Proti Sigmě se nám to zase nepovedlo. Dostat tři góly je dost, všechny byly laciné. Nesu vinu na první. Měli jsme míč pod kontrolou, snažil jsem se situaci řešit konstruktivně. Jenže jsme přišli o balon, soupeř zaútočil a dal gól. Chybu jsem udělal vlastně i u druhé branky," sypal si popel na hlavu Bucha.

Viktoria nevyhrála s Doosan Aréně 3x v řadě, celkem čeká na výhru čtyři zápasy. Jenže teď jí čeká duel na Slavii, v závěru nadstavby pak na půdě Sparty. Mezitím doma přivítá Bohemians Praha.

„Čekají nás dva velké zápasy, motivaci nikdo hledat nemusí. Doufám, že se nám podaří v závěru sezony udělat nějaké dobré výsledky," pověděl Bucha. Loučené kouče Bílka s Plzní, která v týdnu oznámila, že mu od léta neprodlouží smlouvu, tak začalo nepříznivě. Nepodílela se tato zpráva negativně na rozpoložení týmu? „Takový je fotbalový takový. Za zpráva je smutná, pro nás hráče je to na zamyšlení. Ale neovlivnila nás, jeli ve stejném módu jako doposud," dodal Bucha.

Kdy ztratila Plzeň na jaře zápas při vedení 1:0
Hradec Králové (1:2)
Slavia (1:2)
Sparta (1:2)
Bohemians Praha (1:2)
Olomouc (1:3)

Reklama