Hlavní obsah

Problém Sparty? Kapitán! Pavelka je herně dobrý, ale lídr není, tvrdí legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta chřadne a experti se přou, co týmu z Letné schází, aby se vymanil z šedi průměru a po pěti remízách v řadě vyhrál ligový zápas. Ikona letenského klubu, držitel čtrnácti mistrovských titulů, Jiří Novotný má jasno, co tým sráží. „Obrovsky chybí Ladislav Krejčí jako vůdčí osobnost," myslí si chlapík, jenž nosil v rudém dresu kapitánskou pásku.

role kapitánaVideo: Sport.cz

 
Článek

Na Spartě mu pořád záleží, o tom nemusí nikdo pochybovat, i když momentálně vede rezervu Viktorie Žižkov v krajském přeboru. Na zápasy mladých viktoriánů chodí skalní příznivci Letenských a někdejší ikonu nadšeně zdraví. Často se vyptávají, co říká na aktuální dění ve Spartě. I ve studiu Sport.cz přišel dotaz, jak bych se zachoval v roli kapitána letenské družiny po utkání s Baníkem Ostrava. Duel skončil nerozhodně 1:1 a tým Briana Priskeho zaknihoval pátou remízu v řadě. „Určitě bych zvýšil hlas," přiznává dvaapadesátiletý stoper, jenž ještě stále nastupuje v I.A třídě za Kralupy.

Zdůrazňuje, že být kapitánem Sparty byla obrovská čest. Kromě výkonů na hřišti pak byl také ústřední postavou v kabině, kde dohlížel, aby vše klapalo. Takového lídra ale momentálně na Letné nevidí. „Obrovsky chybí Ladislav Krejčí, to je vůdčí osobnost," myslí si. Je pravda, že mladý důrazný záložník tým burcoval, jenže teď je dlouhé týdny zraněný.

Expert Pavel Mareš diskutuje v Přímáku o výkonech Jana Kuchty a jeho nominaci do národního týmuVideo: Sport.cz

V minulosti platilo, že když se týmu nedařilo, kapitán zavelel a celý tým vyrazil na pivo či kávu do hospody, kde si hráči vše vyříkali. „Na co by měli sparťané zajít? Na všechno," vypálí bez rozmýšlení Novotný. „V hospodě to mělo určit pravidla, bylo jasné, kdo tam nesmí. Všechno jsme si vyříkali, tvořila se parta," vzpomíná.

Trenér Priske musí srovnat tým, hráči musí bojovat za Spartu. Expert Pavel Mareš diskutuje v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Kapitánskou pásku při absenci LK 37 nosí zkušený záložník David Pavelka. Moderátor Radek Šilhan přidává svůj dojem, že na něj Pavelka nepůsobí jako lídr a sparťanská legenda souhlasí. „Fotbalově je to dobrý, ale lídr prostě není. Ve Spartě ale není moc z čeho vybírat," všímá si Novotný a znovu svede řeč na Ladislava Krejčího. „Když jsem byl u jednadvacítky, měli jsme ho tam a byl vůdčí osobností. To prostě musíte mít v sobě."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články