Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Fanoušci Sparty jsou srdcaři. Pokud se hráči nevypořádají s tlakem, nemají tam co dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta prodloužila svou nelichotivou remízovou sérii už na pět zápasů. Tentokrát Pražané hráli na svém hřišti 1:1 s Baníkem, kterému k bodovému zisku stačila jediná střela na bránu v podání Jiřího Klímy. V Přímáku na Sport.cz proto přišla otázka i na letenské příznivce, jak dlouho ještě budou mít trpělivost chodit ve vysokých počtech na domácí utkání. „Fanoušci Sparty jsou srdcaři,“ vysekává poklonu Jiří Novotný.

Bývalý fotbalista Jiří Novotný byl v pondělí 19. září 2022 hostem pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Někdejší kapitán mužstva v rudých dresech nepřipouští, že by hráče měla právě vysoká návštěvnost jejich klání svazovat. „Pokud se hráči nevypořádají s tlakem, nemají ve Spartě co dělat," říká upřímně legendární stoper.

Vzpomíná také na svou vlastní zkušenost s nároky fanoušků. „Když jsme do 20. minuty nevedli, už nás vypískali," líčí v diskusi s moderátorem Radkem Šilhanem.

V Přímáku se také zabývá šlágrem devátého kola mezi Plzní a Slavií, který rozhodla událost hned v úvodu střetnutí. Jasný ráz duelu dala červená karta hned ve druhé minutě pro Eduarda Santose a následně proměněná penalta Tomáše Chorého, Západočeši pak dovedli souboj se sešívanými k vítězství 3:0.

S Jiřím Novotným také rozebíráme roli kapitána a slavné fotbalové dvojice. Celý pořad si můžete přehrát nejen jako video, ale také formou podcastu.

Reklama