Hlavní obsah

Problémy v obraně Slavie? Douděra nemůže hrát na Mosqueru. K Santosovi chybí Hovorka, míní bývalý reprezentant

Duel Slavie na hřišti Plzně v rámci devátého kola Fortuna ligy odhalil možnou slabinu sešívaných. K prohře 0:3 se totiž Západočeši dostali skrz zaváhání stopera Eduarda Santose, který hned v úvodu klání fauloval, dostal červenou kartu a z penalty poslal domácí do vedení Tomáš Chorý. „Plzni narostla křídla a doma se těžko poráží,“ vrací se k situaci Jiří Novotný ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Problémy v obraně Slavie? Douděra nemůže hrát na Mosqueru. K Santosovi chybí Hovorka, míní bývalý reprezentant. Pasáž z PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Abych řekl pravdu, myslel jsem, že s tím Slavia ještě zkusí něco udělat, ale Plzeň prostě ukázala kvalitu a hlavně zkušenosti z Ligy mistrů," říká bývalý stoper, který je momentálně trenérem B mužstva Viktorie Žižkov.

Co podle něj chybí defenzivě sešívaných? „Santos je velmi kvalitní hráč, ale připadá mi, že to je taková neřízená střela a potřeboval by k sobě nějakého zkušeného hráče, který by ho víc podržel," vidí problém v absenci lídra, jakým býval například on sám ve Spartě.

Proč obrana Slavie tak často chybuje a jak moc jí chybí Holeš? Řešíme v Přímáku.Video: Sport.cz

A kdo by tuto roli z kádru Jindřicha Trpišovského mohl zastávat? „Hovorka je ten typ, který tu obranu řídí a Santos by měl o to míň práce, nebo spíš, že by ho někdo podržel při takových zákrocích," nachází řešení ve fotbalistovi, který je však aktuálně na marodce.

Kterého slavného útočníka mi připomíná Stanislav Tecl? Povídáme si v Přímáku.Video: Sport.cz

Novotného také zaráží, že na Jhona Mosqueru hrál kromě Lukáše Masopusta David Douděra. „Myslím, že Douděra není typ, který by mohl hrát na takového hráče, typologicky je úplně jiný," myslí si držitel 14 mistrovských titulů, což je dosud platný rekord české nejvyšší soutěže.

Více najdete ve videu z Přímáku.

Reklama

Související témata: