Hlavní obsah

Prostřední skupina nadstavby? Nesmysl. Paskvil, reaguje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Fortuna liga je aktuálně v nadstavbové fázi. Šest klubů hraje ve skupině o titul, byť reálně sahají po trofeji pravděpodobně jen Plzeň se Slavií. Ve hře o záchranu je stále všech šest účastníků skupiny týmů od 11. do 16. místa. „Nejsem úplným zastáncem nadstavby. Já bych asi uvažoval o jiném modelu,“ hodnotí Stanislav Levý, který byl hostem devátého dílu pořadu Přímák na Sport.cz, herní systém české nejvyšší soutěže. Kde vidí největší problém?

Nejsem zastáncem nadstavby. Prostřední skupina je paskvil, hodnotí Stanislav Levý.Video: Sport.cz

 
Článek

„Letošní ročník dává za pravdu, že jak boj o titul, tak o záchranu, v nadstavbě smysl dává. Jsou tam zápasy, kde se hraje opravdu o všechno," míní Stanislav Levý.

Skupina o titul je pro hlavní adepty ošemetná především tím, že hlavní aspiranti na titul proti sobě mají pořád nejsilnější soupeře. Například Hradec Králové si zajistil účast ze šesté pozice až v posledním kole základní části a před pár dny senzačně vyhrál 4:3 nad Slavií, čímž ji sesadil z první příčky.

Béčko Sparty může udržet v lize některý z týmů mířících do baráže.Video: Sport.cz

Umožnil tak Plzni, která vyhrála 3:1 nad Slováckem, aby šla do čela průběžné tabulky. O to větší náboj bude mít nyní bitva Slavie s Viktorií v Edenu.

Co však Levý kritizuje, je nadstavba o umístění. Tu systémem play off hrají čtyři celky, které po základní části skončily na sedmé až desáté pozici. „To je úplný nesmysl, úplný paskvil," reaguje nespokojeně. Jak by situaci řešil vysvětluje ve videu z pořadu Přímák na Sport.cz.

Přímák: devátý díl tentokrát se Stanislavem Levým v roli hosta.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: