Hlavní obsah

První domácí ztráta v nevhodnou dobu a propad za Spartu. Pro nás se nic nemění, ví Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen neproměněná tutovka Micka van Burena v závěrečném nastavení zapříčinila, že Slavia poprvé v sezoně doma nevyhrála, když s Hradcem Králové remizovala 1:1. S ohledem na triumf Sparty končí sešívaní základní část fotbalové Fortuna ligy na druhém místě. Trenéra Jindřicha Trpišovského výkon týmu nepotěšil, z hlediska boje o titul ale podle něj zůstává vše téměř stejné.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání proti Bohemians

Článek

Je konečné druhé místo po základní části komplikací?

Nic se nemění, už před zápasem jsme si říkali, že musíme teď jen vyhrávat. První domácí ztráta přišla v nevhodnou dobu a hodila nás na druhé místo, ale máme to ve svých rukách. Samozřejmě jsme přišli o výhodu prvního místa při možné dělbě bodů.

Hradec vás udolal loni v nadstavbě, na začátku aktuální sezony a teď remíza. V čem vidíte hlavní příčiny?

Poslední tři zápasy se nám na ně nehraje dobře. Mají svou kvalitu, jsou organizovaní, těžko se proti nim hraje, vzadu nedělají chyby. My šance neproměňujeme, oni jsou produktivní. V této sezoně jsme na Hradec recept nenašli.

Proč to nevyšlo dnes?

Z první akce soupeře jsme dostali gól, který nám zápas ztížil. Výkonu něco chybělo, hlavně v ofenzivní části, Hradec pozorně bránil. My jsme situace řešili zbrkle, nepovedlo se nám v první půli soupeře dostat pod souvislý tlak, pomohl nám až pak vlastní gól. Chyběl dost pohyb, druhé dějství bylo zasažené vynucenými střídáními. Až v závěru jsme si vytvořili tlak, ale šance nedali a ještě nás podržel Ondra Kolář. Zápas nás nezastihl v ideálním rozpoložení, ale stejně myslím, že při troše kreativity jsme ho mohli zvládnout, ztráta nás samozřejmě mrzí. V útočné fázi jsme to nebyli my, ze stran nám chyběl pohyb a víření, postupem času se vkrádala nervozita do rozhodnutí, míče u prvních doteků a zpracování nechodily tak, jak jsme zvyklí.

Po inkasovaném gólu jste si stěžoval u rozhodčích, bylo to kvůli možnému faulu na Petera Olayinku?

Olí dostal balon pod kontrolu a soupeř ho přidržel oběma rukama, z toho vyplynula gólová akce. Samozřejmě jsme neměli inkasovat, ale zdálo se mi to jako jednoznačný faul. Asi nás gól následně znervózněl a poznamenal, i když by neměl.

Olayinka po 30 minutách střídal, jaký je jeho stav?

Vyhýbal se banneru a trochu o něj zavadil. Za mě jsou špičaté reklamy nešťastně postavené. Špatně dopadl, má problém se zadním stehnem, všichni víme, jak tato zranění vypadají, uvidíme po rezonanci. Problémů bylo víc, střídal i Lukáš Masopust, Igoh Ogbu a Lukáš Provod dohrávali se sebezapřením. Tohle program přináší Christos Zafeiris chtěl střídat minutu před tím, než zranil Masopust. Velký obdiv před jeho sprintovými návraty, předběhl i nějaké čerstvé hráče. Podal neuvěřitelný výkon.

Už ve středu vás ale čeká finále MOL Cupu se Spartou.

Je to vše nepříjemné. Kluci do toho dali všechno, musíme na pohár zregenerovat. Vezmeme samozřejmě v potaz, že je omezená lavička šesti hráčů. Jediná dobrá zpráva je, že David Jurásek je zpátky.

I když se finále koná na Letné, hlediště bude rozděleno rovným dílem. Jak se těšíte?

Nikdy nic podobného jsem nezažil, je to finále, derby, na sledovanost se to nedalo vymyslet lépe, krásné vyvrcholení na jeden duel. Všichni se těší. Asi škoda pro oba týmy, že po lize jsou na odpočinek jen dva dny, uvidíme, jak se hráči zotaví. Bude zajímavé, jak k tomu celky přistoupí, bude hrát i roli, že se oteplilo.

Bude případná výhra velkým povzbuzením do finále ligy?

Nebudeme si nic nalhávat, jednomu týmu dodá klání velkou pozitivní energii, druhému zklamání. Ale všichni víme, o co se potom hraje v lize, je to pět duelů o titul, čeká nás ještě jedno derby. Týmy na pohár hned o víkendu při startu nadstavby zapomenou. Byl bych ale radši, aby finále bylo po sezoně, aby bylo ještě jedno vyvrcholení.

Reklama