Hlavní obsah

První místo? Vážíme si toho, lebedil si kouč Plzně. Už však myslí na Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na rozdíl od pražských S jeho tým vstup do jara zvládl. Nedělním triumfem nad Hradcem Králové (1:0), který gólem zajistil útočník Tomáš Chorý, se Plzeň vrátila po sedmi kolech do pozice lídra fotbalové ligy. „Jsme rádi, že jsme hned poskočili na špici. Vážíme si toho, je ale před námi ještě hodně zápasů," prohlásil trenér Viktorie Michal Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

Článek
Fotogalerie

Zápas s Hradcem jste dobře rozehráli, po přestávce vás však soupeř zatlačil. Očekávali jste tak těžkou práci?

Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Ve druhé půli soupeř lépe kombinoval, hrál rychle, přímočaře. Jsem rád, že jsme vyhráli, ale také, že jsme neinkasovali. Do vážnější šance jsme soupeře nepustili. Šlo o ubojované vítězství, kterého si vážíme.

Těší vás výhra o to víc, že obě pražská S v úvodu jara ztratila?

Máme radost nejen kvůli zaváhání Sparty a Slavie, ale také, že utkání s Hradcem nebylo jednoduché. Soupeř měl velmi dobrý pohyb, který mám dělal problémy. O to cennější jsou tři body. Jsem moc rád za Tomáše Chorého, že zápas rozhodl zrovna on.

Zaskakoval za zraněného kanonýra Beauguela. Splnil tedy, co jste od něj očekávali?

Od hrotového útočníka očekáváme góly, jsem s ním spokojený. I jak zápas odpracoval. Na trénincích maká nadoraz, dává góly. Teď se konečně trefil i v zápase.

„Nebavíme se o titulu. Slavie se Spartou mají úplně jiné ambice, my se soustředíme na sebe. Uvidíme, jak se liga bude vyvíjet."
Tomáš Chorý, útočník Plzně

Jak to vypadá s Beauguelem, který nehraje od zranění z poloviny ledna?

Bogy, bohužel, trénuje individuálně. Je těžké odhadnout, jak se bude jeho stav odvíjet. Mysleli jsme, že bude hrát proti Hradci, ale po dvou trénincích zkraje týdne se mu zranění trochu vrátilo.

Na nedělní hit na Spartě k dispozici spíše nebude?

Opravdu teď neumím říct. Uvidíme, jak bude vypadat zkraje týdne. Aby byl Bogy v pohodě, potřebuje trénovat. Už je tři neděle bez velké zátěže, bude složité ho připravit na Spartu.

Jak hodnotil duel v Plzni trenér Hradce Králové Miroslav Koubek
„Výsledek nás mrzí, jsme zklamaní, dalo se uhrát víc. Tým lze pochválit za obětavý výkon v rámci svých možností. Zkraje zápasu jsme byli aktivní, bohužel potom přišla pasáž, kdy jsme ztratili kontrolu nad utkáním. Soupeř nás zatlačil velice dobrou, intenzivní hrou a kombinací. Z toho rekrutovala rozhodující standardka. S utkáním se potom dalo ještě dělat mnoho, druhou půli jsme do řad Plzně vnášeli nejistotu. Sahali jsme po bodu, chybělo nám k němu štěstí. Aby se z nějaké akce narodila šance, ze které bychom mohli vyrovnat.“

Bude Sparta před vašim vzájemným duelem pod tlakem?

Pod tlakem musí být, máme na ni čtyři body. Doma je ale úplně jiná než venku, na Letné neklopýtá, ukazuje tam obrovskou sílu. O to složitější pro nás zápas bude. Jsme ale v příjemnější situaci než ona, díky náskoku.

Reklama

Související témata: