Hlavní obsah

Prvoligový nováček z Karviné angažoval slovenského útočníka Franka

Fotbalisty Karviné posílil útočník Matej Franko z Banské Bystrice. Prvoligový nováček na svých webových stránkách informoval, že s dvaadvacetiletým hráčem podepsal blíže nespecifikovanou víceletou smlouvu. Slezané uzavřeli dlouholetý kontrakt také s kapverdským křídelníkem Héliem Albertem Delgadem Silvou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Karviné Tomáš Hejdušek se může těšit na nové posily.

Článek

Franko za Nitru a Banskou Bystricu ve slovenské lize odehrál 53 zápasů a vstřelil tři branky. "O nabídce Karviné jsem se dozvěděl během dovolené a vůbec jsem neváhal. Jsem šťastný a hlavně odhodlaný pomoct svému novému klubu v české nejvyšší soutěži, která je kvalitnější než slovenská. Tímto bych zároveň chtěl poděkovat Banské Bystrici, že mě pustila," uvedl Franko.

"Matej je stále ještě mladý a perspektivní útočník. Šanci určitě dostane, ale musíme být trpěliví. Byla možnost získat jej na přestup, tak jsme do tohoto transferu šli," dodal sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk.

Silva, který si nechává říkat Papalélé, naposledy působil ve třetí portugalské lize. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál ale patřil druholigovému klubu Estrela, který v baráži na úkor Marítima postoupil do nejvyšší soutěže.

Karviná už během letní přestávky získala záložníky Sebastiana Boháče a Lukáše Budínského, kteří do klubu přestoupili po hostování z Ostravy.

Reklama

Související témata: