Hlavní obsah

Pudhorockého z Hradce potěšil navrácený gól, díky němu prožil pohádkový debut

Královéhradecký fotbalista Petr Pudhorocký při sobotní prvoligové premiéře rozhodl o překvapivé výhře 2:1 v Plzni, ale jeho gól byl následně změněn na vlastní trefu Milana Havla. V pondělí vedení soutěže znovu připsalo branku jednadvacetiletému záložníkovi. Pudhorocký přiznal, že mu verdikt Ligové fotbalové asociace udělal velkou radost, a i díky němu označil svůj debut za pohádku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Pudhorocký z Hradce Králové (druhý zleva) slaví druhou branku Hradce.

Článek

"Mám radost, protože ligová premiéra je díky tomu pro mě lepší a vzácnější. Nastoupil jsem proti mistrovi a dal i gól. Jsem šťastný, že mi to uznali," řekl Pudhorocký. "Snový debut by to byl v každém případě, ale tím gólem je to pro mě ještě větší sen, taková pohádka," doplnil bývalý kapitán sparťanského B-týmu.

V 72. minutě vystřelil z hranice pokutového území a Havel míč tečoval mimo dosah gólmana Jindřicha Staňka. V zápise o utkání tak byl za autora branky označen plzeňský bek. "Popravdě jsem byl trošku zklamaný, ale furt ve mně převládaly pozitivní emoce, protože jsme vyhráli a porazili Plzeň. Zase kdyby to Havel netečoval, tak to Staněk asi chytil a bylo by to 1:1. To bych byl zklamaný mnohem víc," připustil Pudhorocký.

Příspěvek do týmové kasy by se ho však týkal v každém případě. "Zápisné bych platil tak jako tak, protože by mi kluci určitě ten gól naúčtovali. Takže je to vesměs jedno," uvedl s úsměvem reprezentant do 21 let.

Do Hradce Králové před začátkem jarní části sezony přestoupil z pražské Sparty, kde se příležitosti v prvním mužstvu nedočkal. "Doufal jsem, že šanci dostanu, ale potom přišla nabídka z Hradce. Je hrozně těžké se ve Spartě prosadit. Vidím to na klukách, kteří tam nehrajou. Zkusil jsem zvolit tuhle cestu, snad pro mě bude šťastná," řekl Pudhorocký.

Letenský klub má právo na odkup hráče. "Asi to je dobré. Kdybych jim byl jedno, tak by to tam nedávali. Pokud ukážu kvality a podaří se mi angažmá v Hradci, budu mít nejblíže zpátky do Sparty. Chtěl bych se prosadit v top českém klubu. Když se mi to povede, nabízí se zahraniční cesta," dodal mladý středopolař.

Reklama