Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1905 5:1Pulkrab hattrickem sestřelil Klokany, ti si v kapse odnesli hned pět branek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Pulkrab 1 : 0
41. Pulkrab 2 : 0
42. Pulkrab 3 : 0
44. Pavelka 4 : 0
53. Hancko 5 : 0
90. Květ 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty porazili v 18. kole první ligy v pražském derby Bohemians 1905 vysoko 5:1. Domácí rozhodli už v úvodním dějství, kdy mezi 15. až 42. minutou třikrát skóroval Matěj Pulkrab. Ještě v prvním poločase se trefil David Pavelka a po změně stran Dávid Hancko, v nastavení snížil Roman Květ. Letenští vyhráli v lize potřetí za sebou a z třetí pozice v tabulce nadále ztrácejí pět bodů na vedoucí Slavii. "Klokani" prohráli potřetí z posledních čtyř kol a jsou dvanáctí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují gól na 4:0 během utkání 18. kola Fortuna ligy

Článek

Sparta šla do souboje s městským rivalem po čtvrteční domácí výhře 2:0 nad kodaňským Bröndby v Evropské lize a postupu do úvodního kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Trenér Letenských Vrba zařadil v ligovém zápase do základní sestavy poprvé od 7. listopadu kapitána Dočkala.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně. Peškovu střelu zastavil brankář Le Giang, který si poté poradil s Haraslínovým pokusem, následná dorážka křídelního záložníka skončila nad. Sparťané neskórovali ani po akci slovenských reprezentantů, Hanckovu ránu po Haraslínově přihrávce zblokoval hostující kapitán Jindřišek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec prvního gólu Sparty proti Bohemians Matěj Pulkrab (vlevo) s nahrávačem Hanckem

Po čtvrt hodině hry se už domácí radovali. Hancko si naběhl na Wiesnerův centr na zadní tyč a předložil míč před branku na nikým nehlídaného Pulkraba. Poté pálil Wiesner nad břevno. Hosté se ocitli blízko srovnání v 31. minutě, Nový však po Köstlově centru hlavičkoval do břevna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha oslavuje svůj třetí vstřelený gól

Závěrečná pětiminutovka první půle patřila Spartě. Nejprve Pulkrab z rychlého brejku prostřelil vyběhnutého Le Gianga a o 95 sekund později po další Hložkově přihrávce přízemní ranou dokonal první hattrick v ligové kariéře. Bývalý útočník Bohemians 1905, který skóroval ve třetím kole po sobě, rozšířil počet branek v této sezoně nejvyšší soutěže na sedm.

Za dalších zhruba 70 sekund Pavelka skákavou střelou z vápna k tyči nedal Le Giangovi šanci. Sparťanský záložník třetím gólem v probíhajícím ligovém ročníku stylově oslavil 150. start v nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha oslavuje svůj první gól s Dávidem Hanckem a Jakubem Peškem

Krátce po přestávce snížil Chramosta, kvůli ofsajdu však jeho trefa neplatila. V 53. minutě se z šestnáctky nemýlil Hancko a čtvrtou brankou v této ligové sezoně si dal dárek k pondělním 24. narozeninám. Třetí asistenci v utkání si připsal Hložek. "Klokani" mají s 42 inkasovanými góly nejhorší obranu ligy. V úvodu nastavení zmírnil debakl hostů premiérovou trefou v ročníku nejvyšší soutěže Květ.

Sparta pod Vrbou doma v lize v 18 duelech ještě neprohrála a v 17 z nich zvítězila. V této sezoně nejvyšší soutěže tam získala 28 z celkových 42 bodů. Bohemians prohráli venku v lize pošesté za sebou a v posledních dvou duelech tam obdrželi 11 branek.

18. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 5:1 (4:0)
Branky: 15., 40. a 42. Pulkrab, 44. Pavelka, 53. Hancko - 90.+1 Květ. Rozhodčí: Orel - Hájek, Kříž - Adámková (video). ŽK: Köstl (Bohemians). Diváci: 1000 (omezený počet).
Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II (59. Vitík), Hancko - Pešek (59. Ladislav Krejčí I), Pavelka (71. Souček), Dočkal, Hložek (71. Karabec), Haraslín - Pulkrab (81. Minčev). Trenér: Vrba.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Jindřišek, Vondra - Dostál (66. Fulnek), Květ, Nový, Kovařík (46. Novák) - Hronek (46. Bartek) - Puškáč (71. Koubek), Chramosta (81. Necid). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: