Hlavní obsah

Působí uvolněně, jako by hrál fotbal za barákem, chválí český supertalent jeho bývalý kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě angažmá u mládežnických reprezentací či klubů v první a druhé nejvyšší soutěži v Česku a na Slovensku má fotbalový trenér Aleš Křeček ve svém životopise ještě jednu velice zajímavou položku. Založil totiž klub s názvem Fotbalová škola Třebíč. K jeho odchovancům patří například brankář Manchesteru United Ondřej Mastný a také zřejmě vůbec největší současný talent Fortuna ligy – Michal Ševčík. „Odmalička bylo vidět, že je to talent, že má nadání pro fotbal, nebo pro pohyb,“ vzpomíná na spolupráci s oporou Brna v Přímáku na Sport.cz.

Působí uvolněně, jako by hrál fotbal za barákem, chválí český supertalent jeho bývalý kouč v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Současný kouč reprezentační dvacítky však přiznává, že to s mladým Ševčíkem nešlo vždy hladce. „Nebylo to s ním úplně jednoduché. Když je někdo něčím výjimečný, tak je to většinou osobnost. Michal je osobnost, která se utvářela odmalička," vysvětluje Křeček.

Nicméně právě v povaze vidí velkou přednost 20letého fotbalisty. „S ničím si nedělá moc velkou hlavu. To je dobré. On má zdravé sebevědomí, možná na někoho vyzařuje, že až příliš," říká 50letý trenér.

Brněnský Ševčík na sebe upozornil přední české kluby. Kterému by se nejvíce hodil?Video: Sport.cz

„Ale za mě je to v pořádku, pokud se chce na ten vrchol dostat, tak bez toho sebevědomí to nejde. V tomhle je vnitřně silný, proto působí uvolněně, jako by hrál fotbal za barákem," vyzdvihuje muž, který sezoně 2008/2009 vedl Brno jako hlavní trenér do pěti ligových utkání a byl také například asistentem ve Slavii.

Nejen Ševčík. V hledáčku předních klubů by měl být i jeho spoluhráč! Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Ševčíka zná od dětství a měl tak možnost vnímat, z jakého prostředí šikovný ofenzivní záložník pochází. „Má doma výborné zázemí, takže si mohl dovolit trénovat navíc," prozrazuje.

S napětím se očekávalo, zda po povedeném startu v nejvyšší soutěži dokáže Ševčík udržet vysokou produktivitu, jakmile se na něj začnou soupeři speciálně připravovat. „Čísla, která jsou za ním, jsou fantastická a já věřím, že mu to vydrží. Jsem rád, že naše fotbalová škola k tomu přispěla," těší trenéra.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák s Alešem Křečkem.

Reklama

Související témata: