Hlavní obsah

RAJNOCHŮV GLOSÁŘ: Pokuty v Baníku padat nebudou, vím, co zabere. Reprezentaci ve Švédsku věřím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující vítězství Karviné v derby s Baníkem bylo pro mě událostí kola. Nečekal jsem ani to, že Plzeň ztratí body v Jablonci, spíš mi přišlo, že tam gól zase nějak dotlačí. Nestalo se a Slavia už je zase o bod za Viktorkou. Manko stáhla i Sparta, která vyhrála v Mladé Boleslavi, a trenér Pavel Vrba si pochvaloval, že měl tým celý týden klid na trénink. Hlavní pozornost se už ale teď soustředí na reprezentaci a její barážový zápas ve Švédsku. Věřím, že to dobře dopadne. Český fotbal by podobný výsledek moc potřeboval.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Sznapka Petr

Fotbalový expert Jan Rajnoch se domnívá, že vedení Baníku Ostrava nebude ani po šokující porážce v derby s Karvinou rozdávat pokuty.

Článek

Opět se ukázalo, že Karviná nehraje tak špatný fotbal, jak by se podle jejího postavení v  tabulce mohlo zdát. Jen dává málo gólů, a proto má tak málo bodů. Když se jí povede nějaké branky dát, umí překvapit. Zároveň to všechno ukazuje, že Baník není ještě ten tým, který by měl hrát výš než na pátém místě. Mužstvo má potenciál, uhraje dobrý výsledek, ale pak přijde výbuch, jako třeba teď ve slezském derby. Je to pořád dokola. Chybí mi tam jasná šablona, která by Baník identifikovala, takový podpis herního stylu.

Trenér Smetana byl hodně zklamaný z porážky a říkal, že výsledek nenechá jen tak být. Myslím ale, že pokuty padat nebudou. Jak říkal trenér Uhrin, pokuty nefungují. Hráče bolí nejvíce, když se jim sáhne na volný čas. Takže bych čekal, že se prostě na Baníku teď bude více pracovat. Vím, že podmínky v klubu mají hráči velmi dobré, takže za mě bude lékem sáhnout fotbalistům na jejich volný čas.

3. díl pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zvědavý jsem byl na zápas Plzně v Jablonci. Jeho trenér Petr Rada naštěstí nevyskočil z okna a dal v zápase s Viktorkou šanci mladíkům. Když pak Jablonec podržel i gólman Hanuš, dal se možná výsledek 0:0 trochu čekat. Plzeň ztratila náskok, předpokládalo se, že Slavia ani Sparta neklopýtnou. U Slavie byl asi nejdůležitějším momentem návrat Lukáše Provoda. V době, kdy se zranil, byl v TOP formě a bylo mi ho moc líto.

Právě takového hráče Slavia potřebuje do utkání jako bylo to s Budějovicemi, kdy musí Slavia dobývat. Provod dokáže plnit roli, jakou měl Stanciu, dá překvapivou přihrávku. Myslím, že až se rozehraje, tak bude obrovským přínosem nejen pro Slavii, ale i českou reprezentaci. Teď na baráž o mistrovství světa se Švédskem to sice nestihne, ale do budoucna to tak bude, o tom nepochybuji.

Právě zápas národního týmu ve Švédsku, který nás může přiblížit o další krok na mistrovství světa 2022, je hlavním tématem tohoto týdne. Nominace je hodně slepená, ale jsou tam zajímavá jména, jako třeba Ondřej Lingr. Hodně lidí to moc optimisticky s výsledkem nevidí, určitě nejsme favoritem toho souboje, ale já věřím, že se ukáže týmový duch a uděláme dobrý výsledek. Moc by pomohl celému českému fotbalu, který se potřebuje nadechnout. Tak všichni držme ve čtvrtek palce.

Jan Rajnoch

Bývalý český profesionální fotbalista, který má na kontě patnáct startů za národní tým. Odchovanec Sparty, který nastupoval na pozici defenzivního záložníka či obránce, hrál nejvyšší soutěž také za Bohemians, Mladou Boleslav, Liberec či Olomouc, vyzkoušel si i zahraniční štace v Německu (Cottbus) a Turecku (MKE Ankaragücü, Sivasspor a Adana Demirspor). Momentálně je fotbalovým expertem O2 TV, šéfuje OFS Praha Západ, hraje za Real TOP Praha i klub Jíloviště v I.A třídě.

Reklama

Související témata: