Hlavní obsah

Rána pro Plzeň: přišla znovu o Klimenta! Na podzim zřejmě skončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň dost možná do konce podzimu přišla o útočníka Jana Klimenta, který si v sobotním ligovém duelu s Ostravou (výhra 3:1) obnovil zranění zadního stehenního svalu. Devětadvacetiletý borec, který stihl během půlhodinového pobytu na hřišti vstřelit gól na 2:0, se zranil poprvé na konci srpna, po návratu nastoupil do čtyř zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Jan Kliment z Viktorie Plzeň a rozhodčí Dominik Starý během utkání s Baníkem.

Článek

„Píchlo ho ve svalu. Myslí si, že trošku níž než předtím. Uvidíme po vyšetření. Ale nevypadá to dobře," povzdechl si trenér Plzně Michal Bílek. Deset minut poté, co dal branku na 2:0 podstoupil Kliment sprinterský souboj s ostravským stoperem Frydrychem. Před šestnáctkou Baníku se chytil za zadní stehenní sval a svalil se na zem. Věděl dobře, že je zle. Jako první k němu přiběhl jeho parťák Chorý, po krátké konzultaci s Klimentem signalizoval směrem k lavičce „mlýnek", tedy střídání.

Letní posila z Krakova se významně podílela na úspěšném tažení předkoly Ligy mistrů. V odvetě play off s Karabachem vstřelil Kliment postupový gól, to však už byl zraněný a čekal na vystřídání. Vrátil se na trávníky zkraje října, obdivuhodně brzy se dostal zpátky do formy. Trefil se v Lize mistrů proti Bayernu a nyní s Baníkem. Jenže ho znovu čeká pauza. Nejspíš si zahraje až na jaře.

„Honza po návratu ukázal, že je to velmi dobrý hráč, pro nás nesmírně důležitý. Předvedl zase skvělý výkon, byl pro Baník hodně nebezpečný. Bohužel se zranil," podotkl Bílek, kterému už delší čas chybí záložníci Jan Kopic s Janem Sýkorou a obránce Radim Řezník.

„Do konce podzimu nás čekají ještě čtyři ligová utkání, ztrácíme důležité hráče. Věřím, že morálkou, chutí, nadšením a zodpovědností dotáhneme podzim do dobrého konce," doufá Bílek.

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.