Hlavní obsah

Plzeň - Baník 3:1Plzeň po pohárovém kolapsu zabrala a vede ligu o sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kalvach 1 : 0
20. Kliment 2 : 0
61. Almási 2 : 1
78. Mosquera 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně zvítězili ve 13. kole první ligy nad Ostravou 3:1 a vedou neúplnou tabulku o sedm bodů před Slavií. Ta v nedělním pražském derby hostí Spartu. Už v první půli se za Viktorii trefili Lukáš Kalvach a Jan Kliment. Po hodině hry snížil Ladislav Almási, poslední slovo měl domácí Jhon Mosquera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňská radost po gólu proti Baníku.

Článek

Západočeši v nejvyšší soutěži vylepšili vlastní rekord v neporazitelnosti na 34 zápasů a částečně si spravili chuť po středečním senzačním vypadnutí z domácího poháru po porážce 2:3 na hřišti třetiligového Hlučína. Viktoria se rovněž dobře naladila na středeční utkání na stadionu Interu Milán ve skupině Ligy mistrů.

Plzeň v lize od srpna 2009 nepodlehla Ostravě ve 27. ligovém duelu po sobě. Baník pod staronovým trenérem Pavlem Hapalem poprvé zaváhal po předchozích dvou soutěžních výhrách a je na desátém místě.

Domácí začali aktivně a už v první minutě Kliment trefil tyčku. Za sedm minut Plzeňští skórovali. Chorého střelu sice zlikvidoval brankář Laštůvka, ale Kalvach z dorážky nezaváhal a připsal si druhý ligový gól v ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment z Plzně se raduje po gólu proti Ostravě.

Rychlému vyrovnání zamezil domácí brankář Staněk, který vytáhnul Almásiho hlavičku. Ostravský tým pak na chvíli favorita zatlačil na jeho polovině.

Viktoria se oklepala a ve 20. minutě zvýšila. Havel přihrávkou přes téměř celé pokutové území našel Klimenta a ten zblízka snadno doklepl míč do branky. Plzeňskému útočníkovi však radost ze třetí trefy v ligové sezoně dlouho nevydržela, protože si zřejmě obnovil zranění zadního stehenního svalu a musel střídat.

V závěru prvního poločasu domácí mužstvo znovu výrazně podržel Staněk, jenž výborným reflexivním zákrokem vyrazil Tetourův pokus z voleje.

Baník snížil v 61. minutě, kdy se po velkém závaru v šestnáctce zblízka prosadil Almási. Slovenský útočník skóroval ve druhém kole za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Plzně při utkání s Ostravou.

Domácí se snažili vzít si rychle zpět dvoubrankový náskok, ale Chorého střelu zneškodnil Laštůvka, kterého po ráně střídajícího Jirky zachránila tyčka. Následná Mosquerova gólová dorážka neplatila kvůli ofsajdu.

Západočeši se v 78. minutě dočkali regulérní třetí branky. Jirka po rychlém brejku předložil míč Mosquerovovi a kolumbijský křídelník si v ideální pozici poradil. V ligovém ročníku dal šestý gól a v týmové tabulce střelců se dotáhl na Chorého.

Plzeňští doma neprohráli ve 31. ligovém duelu po sobě a podeváté v řadě v Doosan Areně naplno bodovali. Slezané naopak venku protáhli šňůru bez vítězství v nejvyšší soutěži na 12 zápasů, v této sezoně na hřišti soupeřů poprvé nebodovali po úvodních pěti remízách.

13. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:1 (2:0)
Branky: 8. Kalvach, 20. Kliment, 78. Mosquera - 61. Almási. Rozhodčí: Starý - Hájek, Kubr - Berka (video). ŽK: Chorý, Mosquera - Laštůvka, Boula, Frydrych. Diváci: 9832.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Vlkanova (71. Holík), Bucha, Kalvach, Mosquera (81. Pilař) - Chorý, Kliment (30. Jirka). Trenér: Bílek.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Pojezný, Fleišman - Juroška (45. Smékal), Boula (84. Muhamed Tijani), Tetour (65. Miškovič), Plavšič - Kuzmanovič - Almási (71. Klíma). Trenér: Hapal.

Reklama