Hlavní obsah

Rána pro Spartu. Zahraniční posila odchází

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fotbalová Sparta Praha se nedlouho po ohlášeném příchodu útočníka Tomáše Čvančary z Jablonce musí s jedním ze svých hráčů rozloučit. Do japonského týmu Urawa Red Diamonds odchází po tříletém působení švédský záložník David Moberg Karlsson. Klub o tom informoval na svých stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty Praha oslavuje vedoucí gól během utkání 31. kola Fortuna ligy.

Článek

Sedmadvacetiletý záložník přišel do Sparty v roce 2018 ze švédského Norrköpingu a odehrál za ni 71 ligových utkání a vstřelil 19 branek. Na svém kontě má i gól z postupového domácího utkání proti Rapidu Vídeň z 2. předkola Ligy mistrů letos v červenci.

V aktuální sezoně Karlsson odehrál 22 utkání a vstřelil 5 branek, na jaře se blýskl hattrickem do sítě Karviné. V posledních zápasech ale kvůli zdravotním problémům vypadl ze sestavy týmu trenéra Pavla Vrby.

K dokončení přestupu do japonského klubu, který uplynulou ligovou sezonu zakončil na šestém místě a připsal si triumf na japonském Císařském poháru, zbývá dotáhnout už jen administrativní detaily a Karlssonova zdravotní prohlídka.

Reklama

Související témata: