Hlavní obsah

Ráno před zápasem přestala Horejšovi chutnat snídaně. Chramosta ale nastoupil a vstřelil klíčový gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po mizerné první půli se po pauze výrazně zvedli a dokázali skóre přetočit ve svůj prospěch. Fotbalisté Jablonce se po výhře 2:1 v Brně radovali z třetího ligového triumfu v řadě. Jejich výkon ve druhé půli výrazně oživil střídající Vladimir Jovovič, který měl podíl na obou trefách Severočechů. „V týdnu před zápasem mě přepadla nějaká viróza. Přesto jsem se snažil ze všech sil týmu pomoct. Povedlo se. Je super, že jsme zpočátku nepříznivě se vyvíjející utkání dovedli do vítězného konce," radoval se po závěrečném hvizdu.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš.

Článek

První poločas sledoval jen z lavičky. „Nebyl z naší strany nic moc," hodnotil počínání svých parťáků. „Dovolili jsme domácím až příliš mnoho střel. Měli jsme štěstí, že jsme z velké brněnské převahy inkasovali do poločasu jen jednou. Po přestávce jsme už byli naopak jasně lepší my. Vítězství si nesmírně cením, protože Brno má kvalitní mužstvo," chystal se Jovovič v dobré náladě na sraz černohorské reprezentace.

Jablonecký kouč David Horejš prozradil, že po nepovedené první půli v kabině notně zvýšil hlas. „Mimo jiné jsem klukům pochopitelně vytkl, že si nechali dát gól hlavou od záložníka Zbrojovky Alliho, který měří pouhých 160 centimetrů. Domluva zabrala, výrazně jsme se zlepšili. Jovovič k tomu hodně přispěl. Vnesl do naší ofenzívy vyšší kvalitu. Důležité bylo, že jsme hned po návratu na hřiště vyrovnali na 1:1. Od té doby jsme ovládli hru. Vyústěním našeho tlaku byla poté rozdílová branka. Těší nás, že jsme uhlídali střelce Řezníčka, který nám nedal gól," liboval si.

Prozradil, že zdravotní problémy trápily kromě Jovoviče i několik dalších hráčů. „Kupříkladu Považance či Martince. A když ráno před utkáním přišel na snídani také Chramosta s tím, že mu není dobře, přestalo mně chutnat. Řekl jsem mu, že bude hrát a musí to zvládnout," uvedl Horejš na adresu hráče, který nakonec vstřelil klíčový gól na 1:1.

Jablonečtí přeskočili v ligové tabulce Zbrojovku a nadcházející reprezentační přestávku stráví na devátém místě. Trenér připustil, že se nyní dýchá jeho mužstvu o dost lépe než ještě před několika týdny. „Nesmíme se ovšem v žádném případě uspokojit. Máme nějaký cíl, který bychom rádi naplnili. V pauze teď bude naším hlavním cílem dát se dohromady po zdravotní stránce," plánoval Horejš.

Reklama