Hlavní obsah

Rok tu nejsem a vy hrajete o záchranu, vtipkoval Jovovič v Jablonci. Prosadí se krajan Gluščevič?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se Vladimir Jovovič po roční pauze vrátil do jablonecké kabiny, Hübschmana a spol. hned naoko vyplísnil. „Jednu sezonu jsem vás tady nechal samotné a vy hrajete o záchranu?!“ poškádlil černohorský reprezentant své staronové parťáky, kteří nejvyšší soutěž zachránili až na poslední chvíli v závěrečném kole nadstavby.

Foto: FK Jablonec, Sport.cz

Vladimir Jovovič začal trénovat s Jabloncem

Článek

Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník hrál za Jablonec čtyři sezony a dvakrát skončil třetí a čtvrtý. Vloni mu však na Střelnici skončila smlouva a technický hráč vyhlížel lepší nabídku ze zahraničí. Risk mu však nevyšel, jeden ročník odehrál za rodnou Nikšič. Po dvanácti měsících se tedy vrátil do Jablonce, s nímž podepsal dvouletou smlouvu.

„Poslední rok v Česku jsem měl velmi dobrý. V Jablonci jsem neprodloužil smlouvu a jako volný hráč jsem čekal na nabídku ze zahraničí," potvrdil Jovovič.

Licitace nedopadla podle představ. Návrhy smluv z Izraele, Turecka či Srbska zamítl. „Nakonec jsem se vrátil domů do Černé hory a podepsal poslední možný den s Nikšičem, tedy klubem, kde jsem vynikl, znovu jsem vyhrál titul a pomohl k tomu, že budou hrát kvalifikaci o Ligu mistrů," poznamenal.

Z osobního hlediska však bere uplynulý čas jako chybu. „Bylo by lepší, kdybych zůstal. Zahrál bych si Konferenční ligu, znovu bych hrál těžké zápasy a jako hráč bych šel nahoru. Zápasy proti Plzni, Spartě nebo Slavii mají vyšší kvalitu než utkání v černohorské lize. Je to škoda, ale zase jsem byl mistr, vrátil jsem so do národního týmu a za reprezentaci odehrál dost zápasů," konstatuje 46násobný černohorský reprezentant, který se chce s Jabloncem vrátit do popředí české ligy.

Češtinu však ani po roce oprašovat nemusel. „Byl jsem neustále v kontaktu Hübschou (Hübschmanem) a Tomášem Čvančarou," prozradil. Se svým bývalým spolubydlícím Čvančarou se již na Střelnici nepotkal, neboť vytáhlý útočník v zimní pauze přestoupil do Sparty. O to víc kvitoval pokračování Hübschmana v hráčské kariéře.

„Jsem rád, že ještě není ředitel a je s námi stále v kabině. Právě Tomáš mi totiž od prvního dne v Jablonci v roce 2017 hodně pomáhal. Podobně jako v reprezentaci třeba Mirko Vučinič," připomněl bývalého reprezentačního parťáka a hráče AS Řím či Juventusu.

Jovovič není jediným Černohorcem v současném fotbalovém Jablonci. Severočeský klub rovněž testuje útočníka Nikolu Gluščeviče, který naposledy působil v Srbsku a mládeži FC Sevilla. „Znám ho dobře. Je to syn mého agenta Igora Gluščeviče, bývalého hráče Sparty. Je ještě mladý, ročník 2001, ale za půl roku by mohl být výborným útočníkem stejně jako jeho táta," uzavřel Jovovič.

Reklama

Související témata: