Hlavní obsah

Jablonec, nebo Bohemians? Chramosta začal na severu. Pod novým trenérem by to mohlo být jiné, věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem útočník Jan Chramosta Jablonec s úlevou opustil. Odešel hostovat do Bohemians, kde našel zalíbení a pomohl jim zachránit se mezi elitou. Jenže přípravu na novou sezonu odstartoval opět na severu Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joss Didiba (vlevo) z Opavy a Jan Chramosta z Bohemians.

Článek

O jeho další budoucnosti rozhodne jednání mezi Severočechy a Klokany. „V Jablonci mám ještě na rok smlouvu a Bohemka by mě musela nejspíš koupit. Je to teď na úrovni klubů, jak se dohodnou. Týmy se teprve tvoří, do odjezdu na soustředění zbývají ještě tři týdny a do té doby snad bude jasno," doufá 31letý útočník.

V Jablonci již Chramosta strávil tři a půl sezony, jenže pod trenérem Petrem Radou v lize spíš paběrkoval. V základní sestavě se objevil jen dvacet šestkrát, mnohem častěji jen střídal. „Z Jablonce jsem odcházel rád, protože moje vytížení nebylo takové, jaké jsem si představoval. Není to nic proti trenérovi, ale teď je tady nový a mohlo by to být jiné. Uvidíme, jak to dopadne," přiznal Chramosta.

V minulé sezoně našel nový elán ve vršovickém Ďolíčku. U Klokanů patřil do základu, za 26 zápasů nasázel 7 branek. „Bavilo a líbilo se mi tam, i když sezona byla náročná. Myslím, že kvalita týmu neodpovídalo tomu, jak jsme hráli. Bohužel na něm byla nějaká deka a řešilo se to i výměnou trenéra. Na konci se však ukázala síla a jednotnost týmu, klubu i fanoušků a zachránili jsme se," poznamenal odchovanec Mladé Boleslavi, pro něhož byly zápasy o udržení novou zkušeností.

„Přeci jen jsem byl celý život zvyklý hrát nahoře, takže tohle bylo fakt něco jiného. Myslím, že tým hodně zocelily," řekl. Bitvy o záchranu pro něj byly pikantní i z toho důvodu, že ve skupině o udržení figuroval i „jeho" Jablonec.

„Bylo to nepříjemné. Oba týmy měly dokonce i po základní části stejně bodů. Naštěstí to dopadlo dobře a oba se zachránily," konstatoval Chramosta, který bitvu o záchranu na hřišti „svého" Jablonce kvůli dohodě klubů musel sledovat jen z tribuny. Klokani Jablonci gólem v nastavení na 1:1 ještě o týden definitivní záchranu oddálili.

„Abych řekl pravdu, ten gól jsem ani neviděl. Když už Hanuš chytil balon, odešel jsem, vůbec jsem už nepočítal, že by se to ještě mohlo stát," usmál se při měsíc a půl staré vzpomínce na startu přípravy, kterou v Jablonci poprvé vedl nový kouč David Horejš.

„Chramosta je hráčem Jablonce, tak se vrátil zpátky. Je třeba říct, že svými góly na konci sezony pomohl Bohemce ligu zachránit. Je to hráč, který góly dávat umí a určitě bych se ho nerad zbavoval. Kádr bude na začátku širší a chci, aby v Jablonci pak byli hráči, kteří za něj budou chtít hrát a budou mít tu největší kvalitu," uzavřel Horejš.

Reklama

Související témata: