Hlavní obsah

Ronalda naučeného nemám. To jen tak blbnu, smál se olomoucký mladíček Daněk

Petr MarekSport.czPrávo

Osmnáctiletý záložník Sigmy Olomouc Kryštof Daněk se v duelu 16. kola nejvyšší soutěže s Opavou (4:1) teprve podruhé v probíhající sezóně objevil v základní sestavě a trenérovi Radoslavu Látalovi se za to odvděčil solidním výkonem. K třem bodům, které Hanáci vybojovali po sedmi zápasech bez výhry, dokonce přispěl i jedním gólem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kryštof Daněk z Olomouce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Jak utkání hodnotíte?

Bylo to hodně nahoru, dolů. Hráli jsme jedna na jedna ve všech prostorech, takže to bylo dost na riziko. Stejně si počínala i Opava. Byli jsme rádi, že jsme se dostali do vedení, přidali jsme druhý gól. Myslím, že pak už jsme si to měli pohlídat. Místo toho jsme však na začátku druhé půle vyrobili zbytečný faul, byla z toho penalta a Opava snížila. Naštěstí jsme na to dobře zareagovali, přidali další dva góly a dovedli to konečně do vítězného konce.

Byla v kabině velká úleva?

Samozřejmě. Přece jen, dlouho jsme nevyhráli. Už jsme to vážně potřebovali. Ty tři body jsou pro nás hlavně po psychické stránce velice cenné.

Vstřelil jste svůj první ligový gól. Tak jak chutná?

Paráda. Klasicky jsem ho dával hlavou. Je to tak vždycky, kam přijdu. Nevím, čím to je.

Balón se k vám při té vaší trefe dostal docela problematicky, po teči. Počítal jste celou dobu, že to tak dopadne?

Byla to docela náhoda. Michal Vepřek to chtěl doklepávat do brány, odrazilo se to od gólmana do vzduchu, já jsem tam byl nejblíž, vyskočil a naštěstí to trefil. Jednoduché to ale nebylo. Míč letěl dlouho, takže jsem musel dobře načasovat výskok a pak se dostat co nejvýš, aby mi to někdo z hlavy nesebral.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Joss Didiba z Opavy, brankář Opavy Vilém Fendrich, David Březina z Opavy a Kryštof Daněk z Olomouce, autor první branky.

Gól jste slavil po vzoru Ronalda. Máte to tak naučené?

Ne,ne! To já jen tak akorát blbnu. Když běžím k tomu praporku, vždycky něco vymyslím. Dnes to byl Ronaldo a příště to může být zase někdo jiný.

Podíl jste měl i na druhém gólu. Akce, po níž padl začala vámi vybojovaným soubojem...

Dopředu šel dlouhý míč. Odrazilo se to mezi mě a protihráče, já do toho skočil, kolenem jsem to prodloužil na Mojmíra Chytila, ten to perfektně posunul na Pabla Gonzaleze a byl z toho nádherný gól.

Bude pro vás vstřelený gól, respektive výkon, co jste předvedl, odrazem do základní sestavy napořád?

To záleží na trenérovi. Doufám, že jo. Uvidíme. Teď se hlavně musíme všichni nachystat na příští zápas v Mladé Boleslavi. Když mě tam kouč postaví, budu rád.

Nehrál jste klasického středního záložníka, na což jste zvyklý, ale více zleva. Jak vám to vyhovovalo?

Měl jsem se pohybovat co nejblíže Martina Nešpora, který hrál na hrotu, a hledat si odražené míče, co propadnou za něj, nebo odskočí pod něj. To se nám dařilo a byli jsme z toho nebezpeční. Takže to bylo v pohodě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Opavy Vilém Fendrich a Kryštof Daněk z Olomouce.

Do základní sestavy jste se dostal teprve podruhé. Možná jste si myslel, že byste tam mohl být dříve. Bylo to čekání dlouhé? Jak jste to vnímal?

Pro mladší hráče je vždycky těžké se tam dostat. Šanci jsem ale cítil. Trenér s tím sice nějakou dobu čekal, ale nemohu říct ani půl slova. Jsem rád, že mi teď důvěru dal. Snad se to bude opakovat co nejčastěji.

Váš ročník je silný. Hodně se mluví o sparťanech, Jakub Drozd je v Baníku. Sdílíte své osudy společně, jste nějak v kontaktu, dělíte se o zážitky?

Určitě. Třeba Martin Vitík, jak nastoupil proti Opavě za Spartu, hrál výborně. Vždycky si dáme navzájem vědět a podporujeme se.

Reklama

Související témata:
  Olomouc - Pardubice dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc
Pardubice
  Bohemians - Jablonec dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
  Plzeň - Liberec dnes 15 : 00
20240330T15 : 00:00+0100
Plzeň vs. Liberec
Plzeň vs. Liberec
Plzeň
Liberec
  Slovácko - Slavia dnes 18 : 00
20240330T18 : 00:00+0100
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia