Hlavní obsah

Rozhodčí posoudili podle komise situace na Slovácku i v Ostravě správně

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR neudělali sudí ve víkendovém 19. kole první ligy žádnou větší chybu. Správně postupovali ve všech situacích Dalibor Černý v nedělním šlágru mezi Ostravou a Slavií (3:3) i Ondřej Berka s videorozhodčí Janou Adámkovou v duelu Slovácka s Jabloncem (2:1). Komise o tom informovala ve videu na svazovém webu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Kuchta (vprava) ze Slavie dostává od hlavního rozhodčího Dalibora Černého červenou kartu.

Článek

Jablonečtí fotbalisté dosáhli v sobotním utkání v Uherském Hradišti za nepříznivého stavu 1:2 dvou branek. Jak trefu Jakuba Považance ze 60. minuty, tak gól Miloše Kratochvíla o šest minut později ale Berka po intervenci videorozhodčí Adámkové neuznal kvůli ofsajdu. Komise rozhodčích označila jejich verdikty za správné.

Stejně tak souhlasila s neuznanou trefou v zápase Bohemians s Pardubicemi (1:2). Domácím sudí Miroslav Zelinka neuznal gól v deváté minutě rovněž kvůli ofsajdu.

Bez chyb si vedli rozhodčí v nedělním šlágru mezi Ostravou a pražskou Slavií. Nejprve sudí Černý správně vyloučil v 48. minutě na základě intervence videa Oscara Dorleyho za hrubý faul na Jana Jurošku. "Bez možnosti hrát míč kopl soupeře do oblasti třísel," komentoval situaci člen komise rozhodčích Libor Kovařík.

Černý rozhodl správně také v 81. minutě, kdy po ruce Jana Kuchty v pokutovém území nařídil penaltu a hráči Slavie udělil červenou kartu. Komise souhlasila i s odpískáním další penalty pro Ostravu v 90. minutě za faul na Yiru Sora. Tu však Ladislav Almási neproměnil a zápas skončil 3:3.

Správně si počínal v duelu Teplic s Mladou Boleslaví (0:1) také arbitr Tomáš Batík. V 55. minutě neuznal trefu domácího Jana Fortelného pro ofsajd, o deset minut později po intervenci videa nařídil ve prospěch Teplic penaltu po ruce v pokutovém území. "Ruka v tomto případě nebyla v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla," uvedl Kovařík.

V 78. minutě Batík správně odvolal původně nařízený pokutový kop po střetu boleslavského Davida Douřery a domácího Jana Rezka. "Hostující hráč se připravoval na hlavičkový souboj, domácí hráč do něj naběhl a jednalo se o útočný faul," konstatoval Kovařík.

Reklama

Související témata: