Hlavní obsah

Zákrok Oscara? Nechápu. Jako by v muničním skladu bouchlo torpédo, štvalo Trpišovského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud mělo být poslední utkání podzimu pozvánkou na jarní ligový finiš, lepší být asi ani nemohla. Mistrovská Slavia na hřišti Baníku Ostrava vedla 2:0, prohrávala 2:3 a přestože v nastaveném čase čelila druhému pokutovému kopu v zápase, vybojovala i bez dvou vyloučených hráčů bod za remízu 3:3.

Foto: Pavel Mazáč/CNC, Profimedia.cz

Rozhodčí Dalibor Černý vylučuje Oscara Dorleye ze Slavie.

Článek

„Byl to zápas, po kterém jsou oba týmy slušně řečeno naštvané. Odehráli jsme skvěle první půlku, zaslouženě jsme vedli o dva góly, za šest minut druhé půle bylo ale všechno pryč," poukázal trenér Jindřich Trpišovský na brzký gól v síti Slavie po změně stran a červenou pro Oscara ve 49. minutě.

„Ten gól by mi ani tolik nevadil, věřím, že v jedenácti bychom to dokázali zvládnout. Ale to, co předvedl Oscar, byl vrchol jeho výkonu v zápase. V poločase jsme s ním čtyři minuty mluvili, abychom mu vysvětlili, že je pod žlutou a raději ať nechá dát Baník gól, než aby dostal druhou a museli bychom dohrávat v deseti. A on dostane rovnou červenou a pošle ten zápas úplně jinam. To prostě nemůžu skousnout. Všechno se začalo hroutit, jako by v muničním skladu bouchlo torpédo," zlobil se Trpišovský.

Oscar může očekávat trest nejen od disciplinárky. „Tohle je pro mě nestravitelné a budeme to řešit. Jediná možnost je nějaký postih, protože vyhodit ho asi nemůžeme. On je trošku neřízená střela, už ten první zákrok byl ostrý a zbytečný. A ta druhá situace, už v reálu jsem viděl, že jeho pohyb byl nepřirozený. Vůbec jeho reakci nechápu. Jestli si myslel, že byl faulovaný, nevím. Tohle si hráč v týmovém sportu nemůže dovolit," upozorňoval trenér Slavie.

„Předpokládám, že dostane stopku na více utkání, protože to byla rovnou červená, takže se potrestal už i sám. Bude absolvovat zimní přípravu, aniž by mohl absolvovat první zápasy na jaře, takže se někdo může chytit místo něho a může mít problém. Nechci tu vykřikovat nějaká prohlášení, ale nadělil si hezký dárek k Vánocům," řekl Trpišovský.

Baník po vyloučení liberijského záložníka překlopil skóre, alespoň bod pro hosty zařídil Tomáš Holeš, který se do sítě Baníku trefil nejprve ve 29. minutě, víc si ale cenil střely tři minuty před koncem, kdy z přímáku srovnal na 3:3. V tu dobu hráli sešívaní už v devíti, jelikož do šaten musel po bezchybném brankářském zákroku také útočník Kuchta.

„V devíti to bylo proti Baníku hodně těžké, protože jsme byli pod neustálým tlakem. Naštěstí přišel ten trestňák, z něhož jsme dokázali vyrovnat. V tu chvíli jsme cítili, že to musíme už nějak ukopat, ale stejně jsme si ten zápas mohli pokazit. Naštěstí nás Mandy zachránil a druhou penaltu v nastavení chytil," poděkoval dvougólový střelec Slavie brankáři Mandousovi.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články