Hlavní obsah

Rozhodl to gól do Silvestra, kroutil hlavou kouč Bohemians

Obránce Branislav Sluka den po svém příchodu k fotbalistům Českých Budějovic kuriózním gólem rozhodl o vítězství svého týmu 2:1 na hřišti pražských Bohemians 1905 v utkání šestého kola první ligy. Jihočeši přitom administrativně dotáhli jeho příchod ze Žiliny až dnes ráno. Trenér Jozef Weber zvažoval, jestli ho kvůli bouřlivému prostředí v Ďolíčku nasadí od začátku. Podle jeho protějšku Jaroslava Veselého patří Slukův gól do silvestrovského sestřihu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Českobudějovický Branislav Sluka se raduje z gólu proti Bohemians.

Článek

Třiadvacetiletý Slovák posílil Dynamo teprve v pondělí na roční hostování s opcí ze Žiliny. "Podal velmi dobrý výkon. Přiznám se, že jsme jednání urychlovali, protože se nám zranil (Lukáš) Skovajsa. Dodělali jsme jeho příchod až dneska ráno. Sám jsem zvažoval, jestli ho nasadím od začátku, protože zrovna tady to pod tribunou není lehké pro nikoho, je tady těžké prostředí, bouřlivé," řekl Weber na tiskové konferenci.

"Jsem rád, že to zvládl velmi dobře i herně v první půli. Ve druhé byl odměněn gólem, i když už byl na jiné pozici, než nastupoval. Posunuli jsme ho o řadu výš místo Škody, který už nemohl," doplnil jednapadesátiletý bývalý kouč Bohemians.

Vítězný gól zaznamenal Sluka při svém debutu v české lize v 84. minutě. Obránce David Broukal na polovině hřiště vysoko nakopl balon a nevědomky našel ve vápně úplně nehlídaného Sluku. Ten lehkým přiťuknutím či spíše nepovedeným pokusem o zpracování míče rozhodl o plném bodovém zisku Jihočechů. Překvapil všechny, asi i sám sebe.

"Vyhráli jsme velice šťastným gólem, byl takový unikátní. Je třeba pochválit Slukiče, že tam běžel. Byl konec zápasu. Jaký je tam díl umění a jaký štěstěny, na to se podívám v televizi," podotkl Weber.

Veselého rozdílová trefa Jihočechů zarmoutila. "Rozhodl to gól, který doteď neumím pochopit, takový spíš do Silvestra. Vůbec nerozumím tomu, z čeho jsme inkasovali. Byla to druhá střela za poločas," konstatoval trenér "Klokanů".

Start Sluky v zahajovací jedenáctce nečekal. "Překvapilo nás, že šel do základní sestavy. Čekal jsem spíš, že půjde jako střídající. Rozhodl zápas, takže se to Jožkovi povedlo," dodal Veselý.

Reklama