Hlavní obsah

Bohemians - Č. Budějovice 1:2Jihočeši vyhráli po čtyřech kolech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Škoda 0 : 1
59. Puškáč 1 : 1
85. Sluka 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v šestém kole první ligy na hřišti Bohemians 1905 2:1. Jihočeši triumfovali v nejvyšší soutěži po čtyřech zápasech, naopak Pražané potřetí za sebou nevyhráli. Dynamo poslal do vedení Michal Škoda, po změně stran srovnal David Puškáč. Výhru hostů zařídila při svém debutu v české lize Branislav Sluka, pondělní posila ze Žiliny.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Radost hráčů Bohemians.

Článek

Záložník Bohemians Dostál si připsal 250. start v lize. První poločas moc šancí nenabídl. V šesté minutě Čmelíkův prohoz brankáře Valeše skončil těsně vedle. Za dalších sedm minut se už Dynamo radovalo. Čolič nacentroval do vápna a Škoda se hlavou do protipohybu domácího gólmana nemýlil. Čtyřiatřicetiletý útočník se trefil podruhé v tomto ligovém ročníku.

Po téměř půlhodině hry si první vážnější příležitost vypracovali i domácí. Hostující brankář Janáček vyrazil Hůlkovu hlavičku a dorážející Köstl míč překopl na tramvajovou zastávku. V závěru úvodního dějství přízemní střela záložníka Bohemians Petráka po rohovém kopu o kousek minula tyč. Na opačné straně Valeš vytáhl na roh Čoličův pokus zpoza šestnáctky.

Vršovičtí srovnali v 59. minutě. Hronek obral o míč váhajícího stopera Havla, nahrál Puškáčovi a ten překonal vyběhnutého Janáčka. Rovněž devětadvacetiletý útočník zaznamenal druhý gól v ligové sezoně.

V 68. minutě Puškáč vypálil z dálky a pořádně protáhl českobudějovického gólmana. Domácí si vytvořili tlak, ale v 84. minutě zničehonic udeřili hosté. Broukal na polovině hřiště vysoko nakopl balon a dost možná nevědomky našel ve vápně Sluku, který lehkým přiťuknutím rozhodl o plném bodovém zisku Jihočechů. Třiadvacetiletý slovenský bek přitom posílil České Budějovice teprve v pondělí na roční hostování s opcí ze Žiliny.

České Budějovice vyhrály v lize v Ďolíčku nad Bohemians po sedmi zápasech a poprvé od října 2007. V aktuální ligové sezoně neprohrály venku ani třetí zápas, oproti tomu "Klokani" doma v ligové sezoně ve stejném počtu utkání nezvítězili.

6. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 1:2 (0:1)
Branky: 59. Puškáč - 13. Škoda, 85. Sluka. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Szikszay (video). ŽK: Puškáč - Sluka, Sladký, Čmelík. Diváci: 4202.
Bohemians: Valeš - Köstl (85. Koubek), Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Petrák (55. Jánoš), Kovařík (55. Hála) - Hronek (81. Mužík), Beran - Puškáč (81. Novák). Trenér: Veselý.
Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik, Sluka - Čolič (78. Sladký), Čmelík (90. Grič), Čavoš, Hellebrand (90. Hora) - Zajíc (77. Hais), Škoda (73. Skovajsa). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: